Галена цака Анелия със 100 Кила, Преслава е идола в чалгата (СНИМКИ)

Булевард

27-02-2013, 12:00

Снимка:

Bulgariautre

Автор:

Александър Попов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Камелия на протест по халат

Кали благодари на майка си, пък че се е пребила

Само преди няколко седмици Анелия се появи на хип-хоп наградите като дуетна партньорка Alex P и засенчи голяма част от рапърите. Някои дори се засегнаха сериозно и отправиха доста вулгарни нападки към фолк певицата. Но и тя самата едва ли е очаквала, че ще й скроят същия номер, но на наградите на телевизия Планета в НДК.

Галена прецака звездния й миг с появата си на сцената с един от най-актуалните рапъри - 100 Кила. Това бе един от големите акценти на церемонията, на която най-щастлива би трябвало да бъде именно Анелия, защото стана Изпълнител на годината. Но шефовете и колежките й се бяха постарали акцентите да са други.

"Приятелката" й Галена ще й отнеме PR-а с Килата, а пък Преслава стана другата звезда на вечерта, след като бе обявена за Музикален идол. Тази странна награда се дава за първи път, но организаторите се постараха всички да разберат, че именно треньорът в "Гласът на България" е големият победител. На тези церемонии си има неписано правило - героят на вечерта закрива шоуто, а това бе именно Преслава.

Иначе самите награди протекоха в по-голямата си част скучно, а за тези вече много години от телевизията така и не разбраха, че 4 часа са прекалено дълго време и прави цялото събитие протяжно.

Стереотипът бе запазен - връчване на статуетки, благодарности на мама и тате, изпълнения и по традиция интересен последен половин час, в който си проличава, че в залата наистина има публика.

Всички певици заучено се кълняха в любов на феновете, че без тях са нищо и те са най-голямата им награда. Не липсваха и задължителните провиквания: "Къде сте, София?".

Иначе в залата имаше около 2500 фена, а водещите демонстрираха самочувствие, че церемонията се гледа по цял свят.

В началото ще се запомни черния хумор на Кали, която взе приз за баладичен хит с думите "Благодаря ти мамо, че се преби". Певицата и водеща разясни, че нейните песни ставали хитове ако след запис или снимки на клип катастрофира. За награденото парче обаче заслуга имала майка й, която се пребила след снимките на видеото.

Като на истински награди бяха проляти и малко сълзи, като вълнението дойде в повече на Роксана.

Участието на Райна показа, че тя вече наистина е в миманса и някакви тийн визии и слаби парчета няма да я върнат там, където беше преди години. Показа го и безразличието на публиката. Феновете не приеха и Мария и дори се чуха освирквания по неин адрес.

С две статуетки си тръгна Цветелина Янева - за попфолк и фолклорен албум, като се открои нейната благодарност към приятеля й Делян Пеевски.

Неостаряващата Малина единствена се осмели да се влее в публиката, което предизвика и първите бисове близо два часа след началото. Милко Калайджиев, дори и надхвърлил 60-те, продължава да робува на образа на плейбой. Популярният мустак демонстрира пъргавина и младежка енергия, която се хареса на феновете.  

Залата обаче си чакаше своите любимци. Феновете на Анелия бяха определено най-организирани и от тях се чуваха най-вече освиркванията по адрес на другите изпълнители. Те очакваха тяхната любимка да стъпи на пиедестала, а сред поддръжниците й се откроиха и трима македонци.

Пиронът заби Галена, която излезе на сцената със 100 Кила, който обра овациите в залата с хита си "Аз съм 6", а до него фолк певицата рапираше с кеф, че ще намали ефекта от избора на Анелия за Изпълнител на 2012. С противоречиви чувства и възгласи бе приета наградата на Джена за песен на годината с "Да видя какво е".

Анелия бе коронована, но видимо бе самотна на върха и цената, която плати за тази статуетка, е меко казано пренебрежението на най-популярните си колеги.

Без да се напъва и да демонстрира излишна амбиция овациите отново обра Преслава, която която се окичи с приза Идол.