Легендарната Монсерат Кабайе с концерт в София

София Лайф

27-02-2013, 13:07

Снимка:

БГ Саунд Стейдж

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Оперната певица идва на 27 септември в НДК

Световноизвестната оперна прима Монсерат Кабайе пристига в България за концерт на 27 септември в зала 1 на НДК. В турнето й взима участие и нейната дъщеря Монсерат Марти, за която критиката твърди, че надминава таланта на майка си, съобщиха организаторите от "БГ Саунд Стейдж".

Кабайе е пяла всички велики оперни роли и се смята за единствената истинска наследница на Мария Калас. Извън операта тя става всеобща любимка и добива широка популярност благодарение на обичта си към рока и сътрудничеството си с Фреди Меркюри в хита от Олимпийските игри през 1992 г. "Барселона". След смъртта на солиста на Queen тя никога не изпълни с друг певец този дует.

Дъщерята на Кабайе – Монсерат Марти, започва да пее през 1998 г. През 2000-а прави успешен дебют в "Ла Скала", играе водещата роля на Мария в Уестсайдска история. Следват няколко изключително успешни сезона в Барселона и турнета в Палм Бийч опера, Гран Театро дел Лисео, участия на фестивала Euro Mediterraneo в Рим. През 2005 г. Марти Монсерат вече пее ролята на Октавия в "Клеопатра" на Масне в Театро Реал в Мадрид, концертира във Виенската Концертхаус и Кьолнската Филхармония. През 2007 г. играе ролята на Медея в операта в Таормина. До 2010 г. тя пресъздава 10 оперни роли в изключително реномирани оперни театри.

Въпреки напредналата си възраст, Кабайе не показва признаци, че се е уморила от сценичните си изяви. Тя казва, че никога няма да се откаже и да престане да пее.