Г-жо Фандъкова, може ли да се самозапаля? Кьорфишек!

Мисия София

27-02-2013, 14:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мъж пред Президенството: Ще се запаля!

Общината не му даде да гори, но го пусна да протестира пред Президенството

Мъжът, който заплаши да се самозапали пред Президенството обяви, че преди де предприеме крайната мярка ще поиска разрешение за това от столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Заради него пред Президентството от сутринта чакат пожарна, линейка и група служители на реда. Струпали са се и десетки медии, които чакат развръзката.

В крайна сметка Ашим Асан не получи разрешение да гори, но получи разрешение от Столична община да протестира пред Президентството на 27, 28 февруари и на 1 март от 13:00 до 14:00 часа и дори подписа документ, че по време на протестите няма да има противообществени прояви.

Бившият председател на джамийското настоятелство в Пловдив обяви, че е дошъл в София с жена си и децата си, за да разследва положението на сина му, който излежава присъда в затворническото общежитие "Хеброс".

По думите му преди броени дни 26-годишният Фаик Ашим Хюсеинов е поискал от окръжния прокурор на Пловдив да образува дознание срещу началника на затворническо общежитие.

В писмото си до прокуратурата Фаик обяснява, че не може да търпи натиска и тормоза, който му оказва Грозев и се жалва, че не му разрешавали да работи на обекти извън затвора.

Младежът и завършвал писмото си до окръжния прокурор с думите: "Ако се обеся да знаете, че това е по вина на Началника на ООЗ "Хеброс" Грозев".

Името на Ашим Асан многократно е замесвано в скандали. За него се твърди и, че е от хората, близки до Недим Генджев.

На 11 септември 2011 г. Ашим Асан бе задържан заедно със сина си Фаик Ашим Хюсеинов и още петима за побой над районния мюфтия Осман Хилми и още няколко души, които отишли на молитва в Джумая джамия.

Прокуратурата им повдигна обвинения за хулиганство, причиняване на лека телесна повреда, както и възпрепятстване на религиозните свободи на гражданите.

Той беше осъден по бързата процедура и още през септември 2011 година получи 2 години лишаване от свобода от Пловдивския районен съд, а синът му Фаик беше осъден на 2 години и половина затвор.