Забраниха женските дрехи за мъже в мексикански град

Свят

28-02-2013, 10:27

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Жените пък ще се лишат от минижупите си

В мексиканския град Суидад Акуня властите наложиха драстични мерки относно външния вид на жителите му. На жените е забранено носенето на минижуп, а мъжете пък няма да могат да носят женски дрехи.

Според началника на местното управление за безопасност ген. Хавиер Атуайо-и-Камархо, носенето на минижуп е не само неморално, но и е предпоставка за извършване на престъпления. Същото се отнасяло и до носенето на женски дрехи от мъже.

Генералът дава като пример проститутките, които традиционно са издокарани в минижупи. Мъжете в женски дрехи били проблемни най-вече заради това, че трудно се установявала тяхната самоличност. Освен това такива мъже ползвали женските обществени тоалетни, а това било неприемливо.

Жителите на Суидад Акуня с нестандартна сексуална ориентация сега организират протестна акция срещу двойната забрана. Те възнамеряват и да подадат жалба до Националната комисия по правата на човека. Според тях градската полиция и по-рано проявявала дискриминация по отношение на хомо- и транссексуалните.

Суидад Акуня се намира на границата между Мексико и САЩ. Градът е арена на нестихващо насилие, тъй като се използва за база за транспортиране на наркотици към Тексас от зловещия наркокартел "Сетас".