Мост свързващ границата ни с Турция развива туризма на юг

Туризъм

28-02-2013, 11:29

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лятно кино строят в Царево през 2013-а

Предложението бе обсъдено на среща между представители на двете страни

Изграждането на мост на р. Резовска и откриването на КПП свързващи нашата страна с турската ни съседка обсъдиха представители на община Царево по време на среща с делегати от Турция. Това според местните власти би допринесло за развитието на туризма от двете страни на границата.

По време на визитата управниците обсъдиха и съвместния проект, по който работят.

За “По-чисто бъдеще” се обединиха в общо партньорство  Областна управа на Къркларели и царевските общинари.

На официална среща, зам.кметът на Община Царево Васил Каридков посрещна турския екип, работещ по проекта. Делегацията от Турция се оглавяваше от зам.областният управител на Област Къркларели - Гюнай Йозтюрк. Обсъдиха се дейностите по проекта за закупуването на машини за почистване и сметосъбиране и бяха разпределени задачите и отговорностите на двата екипа.

Уточнен бе план-график за изпълнение на дейностите и бе приет комуникационен план. На срещата се обсъдиха и възможности за бъдещо сътрудничество и нови съвместни проекти.

Освен пряката работа по проекта делегацията от Турция посети Българо-германския център за професионално обучение и се запозна с начина на работа и предлаганите форми на обучение там.

По време на престоя си те разгледаха Общински исторически музей - Царево и се запознаха с културно - историческото наследство на общината.