Несебърска община спечели проект за близо 90 хил.лв.

Новините

28-02-2013, 12:27

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

С парите подобрява административния капацитет в местната администрация

Договор между община Несебър и Министерство на финансите предсои да бъде подписан през март т. г.

Той е в изпълнение на проект „Повишаване на капацитета на служителите в общинска администрация Несебър чрез специализирани обучения“. Проекта е на стойност 84 918, 75 лв.

Целта на проекта е изграждане на модерна и ефективна общинска администрация с високо ниво на компетентност на служителите за осигуряване на добро управление на община Несебър, отговарящо на изискванията и очакванията на гражданите и бизнеса за модерно административно обслужване.

 По данни на местната управа средствата ще подомогнат развитието на потенциала на общинските служители чрез повишаване на професионалните умения и квалификация в сферите на тяхната компетентност чрез адекватно и актуално обучение, ще се повиши капацитета и тяхната мотивация за формиране и развитие на професионално компетентни, мотивирани, отговорни и лоялни служители, ориентирани към потребностите на гражданите и обществото, са категорични от местната администрация.

 И двете специфични цели кореспондират пряко с европейските принципи за добро управление – елемент на Лисабонската стратегия, и съответстват на идеята, че формирането и осъществяването на политики, насочени към по-висок икономически растеж, заетост, социално сближаване и т.н. е трудно без наличието на ефективна и компетентна администрация с адекватен административен капацитет.