Приятел на Алексей и Маргина напира за преговори с президента

Петър Курдов: Възможно е и да стана депутат във Великото народно събрание

Типично по български и в Пловдив протестиращите срещу монополите се изпокараха кой да води бащина дружина. Сметките за ток са високи, хората бедни, искаме национализация на ЕРП-тата, не, не по-добре граждански контрол. Абе, хайде да се борим за Велико народно събрание. 19 – ти ден протести. Хиляди, стотици, снощи 50-ина. Кой да се пише водач на бунта, на масите в Пловдив? Това е въпросът. Защото главатарят  ще седне на масата за преговори при президента Плевнелие? А там си важен, ще се провеждат публичните политики в полза на българските граждани, ще се умуват граждански квоти, контрол...

Официално днес бе съобщено, че 20-ина пловдивчани са сформирали сдружение "Гражданска инициатива". То още не било регистрирано съдебно, защото се бърза. Но днес към София лети списък с имената на хората, които са готови да бранят народния интерес. Да говорят с държавния глава, да упражняват граждански контрол.

Начело на т.н. сдружение в Пловдив е футболната легенда Петър Курдов. Преди дни той се появи на поредния митинг и бе освиркан. Благодаря на хората от Че Гевара, че скандираха името ми. Припознавам ги като приятели, а не като врагове, каза днес Курдов. После леко подхвърли, че комунистите плащали на хора, за да излизат по улиците. Може да са слухове, нямам конкретна информация, заяви бившият футболист.

По думите на Курдов срещу него в Пловдив се води същата компроматна война като срещу лидерите във Варна и Стара Загора.

Познавам много хора от подземния свят, каза бившият футболист. Приятел съм с Алексей Петров, Маргина, Венци Стефанов, Жоро Илиев, Васко Илиев, изброи бившият футболист. С повечето ме свързва спорт и футбол, нищо друго. Не съм бандит, никой не съм ощетил в живота си, заяви Курдов.

Засега не мисля да ставам депутат, но всичко е възможно, каза бившият футболист.

Междувременно, вчера Plovdivutre.bg научи, че Петър Курдов изненадващо станал треньор на родния си клуб Марица. Той се връща на стадиона до Захарна фабрика след 13-годишно отсъствие, когато за последно пак беше треньор на жълто-сините.

Завръщането на Петър Курдов в Марица е свързано с идването на нов спонсор. По информация на Plovdivutre.bg това е застрахователна компания, зад която стои Алексей Петров.

В новото сдружение "Гражданска инициатива" вече имало хора от помашката общност, роми от Столипиново и другите цигански махали, стана ясно днес.

Няма как да се премахнат монополите. Всеки трезво мислещ човек знае, че това е невъзможно. Трябва граждански контрол, мисли Курдов.

В  "Гражданска инициатива" влиза и Райна Вардева. Тя е мениджър, майка на две деца, по думите й политически неангажирана. Обвиняват ни, че искаме власт и влизане в Парламента. Какво лошо има в това?  Гражданските квоти, за които настояваме, са именно участие на хората във властта, каза Вардева.

Сдружението поставя краткосрочни мерки, свързани с увеличаване доходите на българина. Според тях това може да стане чрез съживяване на икономиката, а не със "задушен малък и среден бизнес". Гражданска инициатива са за смяна на избирателната система. От организацията настояват във Великото народно събрание 160 от депутатите да бъдат с гражданска квота.