39-годишен мъж загина при верижна катастрофа край Килифарево

Крими

28-02-2013, 14:44

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шофьор загина във верижен ад на Хаинбоаз

Той е бил затиснат между два микробуса след инцидента

39-годишен мъж от Стара Загора загина при верижна катастрофа край Килифарево, съобщават от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Произшествието е станало тази сутрин около 07,30 ч. на околовръстния път на град Килифарево. При катастрофата са се ударили 7 автомобила, от които един лек и 6 товарни.

По предварителна информация товарен автомобил с турска регистрация, движещ се в посока от Гурково към Велико Търново е самокатастрофирал, при което е навлязъл в насрещната лента за движение. Движещият се зад него лек автомобил "Ситроен" с великотърновска регистрация е спрял на необходимата дистанция.

Движещият се зад лекия автомобил товарен бус със старозагорска регистрация се е ударил леко в задната част на колата, а движещият се зад буса друг товарен бус, също със старозагорска регистрация, е спрял, като водачът  - 52-годишен мъж от Стара Загора и пътник – 39-годишен мъж от същия град са слезли от автомобила.

В същото време товарен автомобил „Мерцедес” със сливенска регистрация, който се е движел зад втория бус не успява да спре и го удря, а в резултат на това слезлият от буса 39-годишен пътник остава заклещен между двата буса, в резултат на което е починал на място.

При инцидента е пострадал и водачът на микробуса, който е откаран в Спешна помощ – Велико Търново и след преглед е освободен без сериозни наранявания.

Водачите на всички автомобили са изпробвани за алкохол с техническо средство, пробите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство. Причините са в процес на изясняване.