Данъчните станаха учители

Мисия Пловдив

01-03-2013, 11:46

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Учениците от Езикова гимназия и СОУ "Братя Миладинови" влизат в час с дейността на НАП

"Влез в час с данъците" е най-новият проект на НАП и образователното министерство.

Партньор на двете институции са "Глобални библиотеки" – неправителствена организация, която подпомага дейността на повече от 960 библиотеки и читалища в цялата страна.

С "Влез в час с данъците" НАП ще се опита да даде полезна информация на младите хора за плащането на данъци и осигуровки, и ще опита да промени възприятията им относно необходимостта от събирането на приходи.

По време на кампанията експерти от НАП ще се срещнат с ученици от 9-ти до 12-ти от десетки училища в цялата страна и с помощта на интерактивна презентация ще им разказват кой, как и защо плаща данъци, какви права получаваме срещу внасянето на осигуровки и защо сме ощетени всички, когато се крият задължения.

Езиковата гимназия и СОУ "Братя Миладинови" са пловдивските учебни заведения, включени в проекта, в които експерти от НАП Пловдив вече влизат в ролята на учители и провеждат дискусии с гимназистите.

Освен, че дават нови знания на учениците, данъчните експерти провокират творческото им мислене с конкурс, в който могат да бъдат спечелени таблет, смартфон и електронен четец за книги. Конкурсът е в две категории – текстова и визуална, на тема "Данъците, без които не можем" и ще продължи до края на учебната година. В него могат да участват учениците от всички български училища. Повече може да се прочете в профилната страница на проекта в социалната мрежа Facebook. Най-сполучливите авторски материали ще бъдат определени от жури в състав Графа, Део, Мария Игнатова, Рачков, Диляна Попова, Силвия Лулчева, Любен Дилов  и Орлин Павлов.