Баба Марта подновява битката в "А" група

Спорт

01-03-2013, 14:05

Снимка:

Sportline.bg

Автор:

Sportline.bg

Всичко от Автора

Пролетта започва с дебюта на Мъри в Ботев (Пд)

Пролетния дял на "А" група започва навръх Баба Марта с мача между Славия и Ботев (Пловдив) в София, който започва от 15,30 часа и ще бъде даван по TV7.

Двубоят в столичния квартал "Овча Купел" със сигурност ще бъде много интересен. "Канарчетата" ще търсят реванш за загубата с 0:3 през декември за Купата на България. Освен това те вече са водени от Станимир Стоилов-Мъри. Това ще бъде официален дебют за легендарния треньор на Левски начело на "жълто-черните" и футболистите на Ботев ще направят всичко възможно, за да го зарадват.

От другата страна пък е прeобразената Славия. През зимата "белите" се подсилиха все с опитни имена - Галин Иванов, Николай Дюлгеров, Димо Атанасов, Тодор Колев. Но най-голям интерес безспорно буди легендата на ЦСКА Тодор Янчев. Ветеранът ще излезе от първата минута срещу пловдивчани и всички погледи ще бъдат впити в него.

Не по-малко вълнуващи мачове ни очакват и през уикенда. Вниманието приковават дербитата ЦСКА - Литекс и Черноморец - Левски. "Червените" приемат "оранжевите" на "Българска армия" в повторния дебют на Миодраг Йешич. Звездното нападение Мартин Камбуров и Мишел Платини ще се опита да вгорчи живота на Христо Стоичков, който за втори път през треньорската си кариера се завръща в Борисовата градина. Предния път бе разбит с 4:1. Дербито на кръга е утре от 15,00 часа и ще бъде предавано пряко по TV7.

В неделя от 16,00 часа пък е сблъсъкът на "Лазур". Беззъбите "акули" ще се опитат да ухапят Левски в борбата им с Лудогорец за златните медали. Въпреки че звездите на бургазлии бяха продадени през зимата, никой не се и съмнява, че Димитър Димитров-Херо е заложил капани за "сините". Той вече се закани, че ще търси победа срещу бившия си тим. Столичани пък ще бъдат водени от помощник треньора си Николай Митов, тъй като Илиан Илиев е наказан за един мач. Срещата ще бъде предавана пряко по БНТ1.

В неделя от 18,00 часа пък шампионът и лидер Лудогорец приема в Разград Черно море на Георги Иванов. Гонзо ще направи всичко по силите си за добър резултат. По този начин с един куршум той ще уцели два заека - страхотен дебют начело на "моряците", а в същото време ще помогне и на отбора на сърцето си - Левски.

"А" група вече започва и обещава отново да бъде изпълнена с много страсти, емоции, обрати и скандали.

"А" група, 16 кръг:

Днес от 15,30 часа:

Славия - Ботев (Пд) TV7

В събота от 15,00 часа:

ЦСКА - Литекс TV7

От 15,30 часа:

Етър - Монтана

Ботев (Вр) - Берое

Миньор - Пирин (ГД)

Локомотив (Пд) - Локомотив (Сф)

В неделя от 16,00 часа:

Черноморец - Левски БНТ1

От 18,00 часа:

Лудогорец - Черно море News 7