Синя зона се разраства

Мисия Пловдив

01-03-2013, 15:28

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още 31 улици се включват в нея от следващата седмица

На още 31 улици ще бъде въведена „синя зона” от следващата седмица. В момента новите участъци се обозначават със съответната хоризонтална и вертикална маркировка и ще бъдат пускани поетапно.

Най-засегнати ще бъдат гражданите в района на сградите на НОИ и „Местни данъци и такси”. Платено паркиране ще бъде въведено на ул. „Любен Каравелов” в отсечката от бул. „Васил Априлов” до ул. „Йордан Йовков”. Същото важи и за ул.”Радецки” в частта й от „Любен Каравелов” до „Гладстон”.

„Синя зона” се въвежда и в района на бившия Синдикален дом и сградата на Общинския съвет. Части от улиците „Драган Цанков”, „Филип Македонски”, „Драган Манчев”, „Шилер”, както и ул. „Тракия” в отсечката от бившия Младежки дом до бул. „Руски”.

Зоната около Гръцкото консулство също става платена. „Синя зона” се въвежда по улица „Петьофи” в участъка от Тодор Каблешков до бул.”Руски”. Улица „Александър Екзарх” от отсечката между „Преслав” и „Густав Вайганд”, както и „Петко Ю. Тодоров”, която я пресича също влизат в групата на платените. „Синя зона” става и улица „Съгласие”.

Платено паркиране ще се въведе в още няколко участъка на града, сред които и част от бул.”Марица Юг”, пише Дарик.