Техник пострада във войната на кабелните оператори

Мисия Пловдив

01-03-2013, 17:33

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Екип на Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Меле на пъпа на града възмути пловдивчани

Скандал между служители на кабелните компании DC Corporation  и ТВ САТ КОМ в центъра на Пловдив прерастна в меле, при което пострада един от техниците.

Според очевидци техниците на корпорацията започнали работа в шахта на кръстовището на улиците „Капитан Райчо” и „Петко Д. Петков”. На място обаче дошли и служители на конкурентната компания, които наредили на опонентите си да прекратят работа и да затворят шахтата. Последвало спречкване, при което бил затиснат крака на един от служителите на DC.

В последствие на мястото пристигнаха екипи на полицията и частни охранители. Шахтата остана отворена, но работата вътре бе прекратена, за да се охладят страстите и да се изясни кой и какви права има върху подземната мрежа. Пристигна и линейка, която откара пострадалия служител. На място се събраха много граждани, които с любопитство и възмущение наблюдаваха скандала.

Междувременно без интернет и телевизия остана отново половината град. Причината е рязане на кабели в разразилата се с нова сила война между бившите съдружници на DCC Красимир Кирев и Иван Гологанов, които основаха отделни компании.

Войната между тях се разгоря преди 2 години. След разрива между двамата мрежата остана владение на DC Corporation, но за нея започна дълга съдебна сага. Преди броени дни обаче стана ясно, че съдът е дал права в район „Централен” на ТВ САТ КОМ. Тогава стотици абонати на DC в града останаха без кабелна телевизия и интернет. От фирмата на свой ред заявиха, че това е опит за присвояване на мрежата и бяха категорични, че ще се противопоставят на действията на конкурентите си. Докато траят споровете обаче клиентите на двата кабелни оператора пълнят интернет пространството с гневни коментари и се канят да прекратят договорите си.