Песимистите живеят по-дълго

Най-доброто от печата

02-03-2013, 08:57

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Хората с по-ниски заплати и по-труден живот живеят по-дълго от богатите оптимисти.

Хората, които по-често имат негативни мисли за бъдещето и по-ниски очаквания за нещата се хранят по-здравословно и имат по-голям шанс да живеят по-дълго.

Проучване, проведено от германски учени върху 40 000 души, показва, че песимистично настроените хора е по-малко вероятно да страдат от някакви увреждания или заболявания.

Песимизмът насърчава да живеем с по-голямо внимание към храната и физическото натоварване, което укрепва здравето. Участниците в изследването били разделени на три групи според възрастта – между 18 и 39 г., между 40 и 64 години и третата група била за хора над 64 години. Всичките били интервюирани на интервал от пет години за тяхната настройка за живота, степен на удовлетворение и така в продължение на 20 години, предаде БГНЕС.

Резултатите показват, че 43% от участниците подценяват реалното си удовлетворение от живота. 25% са уверени, че всичко е чудесно, а останалите не могат да преценят. Учудващо е, че с увеличение на доходите нараства и шанса от ранна смърт. Това доказва, че хората с по-ниски заплати и по-труден живот живеят по-дълго т богатите оптимисти.