Пиян без книжка прегази две деца

Кола едва не предизвика катастрофа с един от чисто новите общински автобуси

24 -годишен шофьор без книжка и с 1,19 промила в кръвта отнесе две деца на 9 и 12 години. Това се случило около 21 часа вчера на улица "Петър Берон" 18. По данни на полицията при възникването на инцидента времето е било ясно, а пътната настилка суха.

Водачът обаче карал с несъобразена скорост. Освен проверка с дрегер на водача е взета и кръвна проба за химически анализ. Децата са откарани в многопрофилната болница като след преглед са освободени за домашно лечение. 12-годишното дете се отървало с рана на лявото коляно и охлузвания по тялото, а другото детенце с рана на главата. 

Неизвестен пък пресече пътя и отне предимството на един от чисто новите общински автобуси и едва не предизвика катастрофа. Това станало около 13,30 часа вчера  на булевард "Стефан Стамболов" в посока от хотел "Космос" към ВХТИ. За да избегне удара с лекия автомобил, 39-годишният шофьор на рейса рязко ударил спирачките.

Две жени, неочаквали внезапната маневра паднали на земята и получили наранявания. 48-годишна бургазлийка е настанена в МБАЛ с с контузия на главата и разтегнати връзки на шийните прешлени, без опасност за живота. Втората пътничка, на 57 години, е с контузия на главата. След преглед е освободена за домашно лечение. Водачът на лекия автомобил е напуснал местопроизшествието.

56-годишен мотоциклетист се потроши след като катастрофира самостоятелно. Това станало около 9 часа тази сутрин на площада в айтоското село Карагеоргиево. По данни на полицията мъжът е управлявал мотоциклета си без каска и с несъобразена скорост. Той е настанен за лечение в болницата с фрактури на дясната ръка в областта на предмишницата и на десния крак. За живота му няма опасност.