Пловдив чества 3-ти март. Виж програмата

Мисия Пловдив

02-03-2013, 16:39

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

През целия ден в града има събития

С различни прояви Пловдив ще отбележи 135-тата годишнина от Освобождението на България от османско иго и национален празник на Република България – 3-ти март. Програмата за честването започва сутринта в неделя на площад „Централен“ със старта на Крос „Трети март“, организиран от „Спорт за всички“ - „Мама, татко и аз – баба, дядо и внуче”.

По-късно – от 11.00 часа, в катедралния храм „Света Богородица“ тържествен молебен ще отслужи Н. В. Пр. Пловдивския Митрополит Николай. Точно по обед пред  Паметника на руските освободители ще бъде кулминацията на честванията. Слово за паметната дата и подвига на героите ще произнесе Стефан Шивачев – директор на Регионален исторически музей в Пловдив. За 13.00 часа е насрочена панихидата за загиналите български опълченци на Паметника на опълченците.

В 12.30 часа на откритата сцена на площад “Ст. Стамболов” започва празничния концерт с участието на  ДХФ „Евмолпея”, ДФТА „Дилянка”, ДВФ ”Омайниче”, КХ „Иван Спасов”, АБНТ „Гео Милев”, Дамски хор „Тримонциум”, КСП „Флейм Данс”. Отново там, но в 16.00 часа, пловдивчани и гостите ще имат възможността да се насладят на концерт на духов оркестър „Пловдив“.