Цветни, млади, откачени

Мисия София

02-03-2013, 17:41

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изтрещели, по-изтрещели, Harlem Shake!

Harlem shake разтресе днес София

Колкото по-изтрещяло, толкова по-добре - така обяснява смисъла на днешния флаш моб "Харлем шейк" пред Паметника на Съветската армия в София неговият инициатор във Фейсбук, 22-годишният Мойсей Стойчев.

Хора от всякаква възраст се събират да го правят - по офиси, в руската армия го пробваха. Днес имаме идеята да направим най-големия "Харлем шейк" в България, а, дай боже и на Балканите, надява се Мойсей, кръстен на библейския пророк. Тази музика ме зарежда и ми дава сила, категоричен е той. Мойсей не участва в протестите от последните седмици, но ги подкрепя духом. Пред паметника се събраха точно в 16 ч. около 200 тийнейджъри, с маски като за Хелоуин, други се съблякоха по боксерки, независимо от студа и започнаха дублите за клипа.

Парчето "Харлем Шейк" се превърна в най-големия хит в youtube за годината, като прогнозите са дори, че ще задмине прословутия корейски Gangnam Style. Интернет явлението се случва не само благодарение на диджея Байър, доскоро музикант от средна величина, а по-скоро заради петима тийнейджъри от Австралия, които пускат 30-секундно клипче, което се дели на две части.

В първите 15 секунди тийнейджърите са привидно спокойни и само леко маркират танца, но във вторите 15 рязко избухват, танцувайки по емоционално екзалтиран начин. Идеята на "Харлем Шейк" е точно в това, както го обясняват поклонниците му - хаос от некоординирани движения в комбинация със смешни облекла и налудничав външен вид, както и рязка смяна на настроението.