Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

02-03-2013, 20:51

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 3 март

София

От 11.00 часа пред Паметника на Незнайния воин започва Церемония по издигането на националното знаме и полагането на венци по случай Националния празник на страната – 3 март.

 

В 11.00 часа започва национален протест срещу монополите. Сборен пункт на участниците в шествието е. пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

 

В 11.00 часа ще се проведе национален протест срещу монополите и високите цени.

От 11.30 часа, пред паметника на българския опълченец ще се състои тържествено честване по повод 135-годишнината от Освобождението на България и Националния ни празник – 3 март. Организатори на проявите са Столична община, Сдружение на приятелите на Русия „Александър Невски” и Фондация „Героите на България”.

От 14.30 часа партия „Атака” организира шествие от пилоните на НДК до пл. „Св. Александър Невски”. От 15.00 на западната част на пл. „Св. Александър Невски” ще се проведе митинг.

 

В 18.30 часа на пл. Народно събрание започва тържествената заря-проверка. На честванията ще присъстват президентът Росен Плевнелиев, председателят на НС Цецка Цачева, министри, кметът на София Йорданка Фандъкова, народни представители.

 

връх Шипка
От 11.30 часа на площада под върха започват тържествените чествания за Националния празник на България и 135 години от Освобождението на страната ни от османско владичество.
Казанлък
От 9.30 часа на пл.”Севтополис” ще се отслужи тържествен водосвет за благоденствието на българския народ, ще бъде прочетено приветствие от кмета на Общината и ще се извърши ритуал по издигане на националното знаме.
Стара Загора
От 10.00 часа с издигане на националния флаг и слово на кмета Живко Тодоров на площада пред Общината започват честванията по случай Националния празник.
В 10.30 ч. ще се състои церемонията по поднасяне на венци и цветя на всички паметници, посветени на Освобождението на Стара Загора.
От 19.00 часа на площада пред Общината ще се проведе тържествената заря-проверка с илюминации.
Велико Търново
От 10.30 ч. пред паметника „Майка България” ще започнат честванията за Националния празник на Република България.
Добрич
От 10.00 часа в Храм “Св. Георги” ще се отслужи панихида в памет на загиналите за Освобождението на България. Пред Паметника на Хан Аспарух и Костницата на загиналите руски воини от 11.00 часа ще се състои тържествен ритуал-поклонение и отдаване на военни почести на загиналите за освобождението. Венци и цветя ще бъдат поднесени пред паметниците на Васил Левски, Христо Ботев, Ст. Караджа, Захари Стоянов, Хайдут Пею Буюклията, Ген. л-т Цимерман, Добротица, Алея на опълченците - Военно гробище, Достоевски.
Варна
От 9:00 часа в Катедралният храм„Свето Успение Богородично” ще се отслужи празничен молебен за България. От 9:30 ч. на пл. „Св. св. Кирил и Методий” тържествено ще бъде издигнат националният флаг, в 11:00 часа пред Паметника на руските воини в Морската градина ще има поклонение и полагане на венци с военен ритуал.
Благоевград
От 11.00 часа на паметния знак при стадион „Христо Ботев”, където са посрещнати руските освободителни войски, ще бъдат положени венци и цветя.
В 11.30 часа на площада ще има церемония по тържествено вдигане на националното знаме. Слово по повод националния празник ще произнесе кметът Атанас Камбитов.
Ямбол
От 11.00 часа на площада пред общината ще бъде издигнато националното знаме и ще бъде отслужен благодарствен молебен по случай 135 години от Освобождението на България от османско владичество.
Видин
От 9.30 часа започва заупокойна молитва пред Паметника на румънските воини, загинали за освобождението на България от турско робство – с. Иново. От 10.30 ч. е празничното шествие от музей „Конака“ във Видин до пл. „Бдинци“. В 11.00 часа започва официалната церемония за празника на пл. „Бдинци” с поднасяне на цветя и венци.
Силистра
От 10.00 часа Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Амвросий ще отслужи благодарствен молебен за благоденствието на българския народ в катедрален храм „Св. св. първовърх. апост. Петър и Павел”. От 10.30 часа пред паметната плоча на ул. „Омуртаг” ще се проведе ритуал по издигане на националното знаме на България и ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Стефан Караджа, капитан Георги Мамарчев и Лев Толстой.