Даксон с асистенция срещу шампиона на Бразилия (ВИДЕО)

Спорт

03-03-2013, 16:24

Автор:

Димитър Иванов

Всичко от Автора

Бившият халф на Локо (Пд) обръща мача за Вашку да Гама от 1:2 до 3:2 срещу Флуминензе

Бившата звезда на Локо (Пд) Даксон да Силва изигра поредния си силен мач за своя настоящ клуб Вашку да Гама. Халфът се отчете с асистенция при победата с 3:2 над шампиона от миналия сезон Флуминензе.

Мачът бе полуфинал в турнира Гуанабара Къп.

Даксон влезе в игра в 80-ата минута, когато черно-белите от Рио изоставаха с 1:2. Точно 3 минути по-късно любимецът на агитката от Лаута пое една топка по десния фланг и след острото му центриране Ромарио засече с глава за 2:2. Последва бурна радост на Ромарио и Даксон пред феновете на Вашку, за което реферът вдигна на двамата жълт картон.

Развръзката в мача дойде в 87-ата минута, когато бразилският национал Деде (левият бек е оценен в момента на 8,5 милиона евро) вкара трети гол за Вашку и така класира тима на финал. Там съперник на Даксон и компания ще бъде победителят от другия полуфинал между Фламенго и Ботафого.

Иначе в мача Бернардо откри за Вашку в 70-ата минута. След това обаче Тиаго Невеш (78) и Уелингтон (79) направиха обрат за Флуминензе, за да дойдат попаденията на Ромарио и Деде.