Левски измъкна трите точки в Бургас

Спорт

03-03-2013, 18:48

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

За домакините предстои нов труден двубой срещу ЦСКА в София, а в третия кръг на Лазур приемат претендента за УЕФА Ботев Пловдив

Отборът на Левски успя да победи Черноморец на стадион Лазур пред около 7 000 зрители с два гола на Базил Де Карвальо. Голмайсторът на сините се разписа в края на първото полувреме 39-та и 43-та минути.

Двубоят започна с националния химн по повод националния празник 3-ти март. Тогава феновете от двете агитки разпънаха български знамена, като пееха "Мила родино". Очаквано гостите опитаха да наложат превес още в началните минути и притиснаха домакините в собствената им половина. Акулите разчитаха на контраатаки, които обаче трудно достигаха до вратата на Илиев.

В средата на полувремето травма получи Гаел Нлундулу, което още повече отслаби атаката на домакините. Малко след това груба грешка в защитата можеше да коства първо попадение във вратата на Стоян Колев, но дебютантът Родригес направи сериозен пропуск след като сам срещу Колев стреля в гредата. Малко преди края на полувремето на два пъти Карвальо показа защо е голмайстор на сините, след като на два пъти майсторски матира защитата и вратаря на домакините за 2:0.   

През второто полувреме Черноморец отвори играта си и на два пъти чрез Цонков  и Терзиев отправи удари, които минаха близо до вратата на Николов. От своя страна гостите също пропуснаха две добри възможности чрез Гаджев и Силва, а ВенелинФилипов стреля в ръцете на Илиев.

В крайна сметка разликата от два гола се запази до края.

Този резултат напълно удовлетворява гостите, за които това бе един от най-трудните мачове в началото на сезона. За домакините предстои нов труден двубой срещу ЦСКА в София, а в третия кръг отново на Лазур приемат претендента за УЕФА Ботев Пловдив.