Ще имаме ли късмет с "Кисмет" (ВИДЕО)

Песента на Елица и Стунджи е българският избор за "Евровизия 2013"

Песента "Кисмет" спечели българската "Евровизия 2013" и ще представи страната ни на най-популярния песенен конкурс в Европа.

През 2007 г. Елица Тодорова и Стоян Янкулов - Стунджи класираха България на пето място сред 42 страни с песента "Вода" - най-доброто представяне на България на "Евровизия" досега.

Те и до днес остават единствените българи, достигнали до финала на конкурса. Характерният им стил и уникално звучене вече са разпознаваеми в цяла Европа.

Музиката на "Кисмет" e на Елица Тодорова и вокална група "Бистришките баби", а аранжиментът е на Стоян Янкулов и аржентинския диджей Джонатан Тесей Кинтар.

"Кисмет" получи събра най-много точки от гласовете на зрителите и специално жури и така се нареди на първо място. Тя беше избрана измежду общо три песни на изпълнителите, като
останалите две бяха "Дзупай, либе босо" - с бийтбоксера Скилър и Цветелин Грудански-Джами, и "Само шампиони".

Фаворитът на журито, в състав Мария Ганева, Нели Рангелова, Ясен Козев, Николай Янчовичин, Георги Андреев, беше "Само шампиони".

Двата полуфинала и големият финал на "Евровизия" ще бъдат на 14, 16 и 18 май 2013 г., а България ще се състезава във втория полуфинал.