Гонят Йешич при провал срещу Черноморец

Спорт

04-03-2013, 10:40

Снимка:

Sportline

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

В Борисовата градина вече се спрягат имената на Милен Радуканов и Методи Деянов

Столът на старши-треньора на ЦСКА Миодраг Йешич вече се клати. Сърбинът бе сложен на мушката след загубата на “армейците” от Литекс с 0:2 на стадион “Българска армия” в първия кръг от пролетния дял.

Първи атаката срещу него подеха феновете още на стадиона. Бесни от безобразно слабата игра на тима, запалянковците започнаха да скандират "Оставка", като тези викове бяха примесени с цветисти обиди по адрес на наставника. Оказа се, че представянето на "червените" не е оставило равнодушни и началниците в Борисовата градина.

Димитър Борисов вече е провел разговори със свои подчинени, на които е бил категоричен, че ако ЦСКА не победи Черноморец в следващия кръг, то най-вероятно ще се стигне до нова треньорска рокада. На този етап Йешич има само един подръжник на "Армията" и това е близкият до собствениците бизнесмен Първан Първанов – Перо. Именно той бе в основата на повторното завръщане на кичещия се доскоро с прозвището "Генерал" наставник, като основен аргумент тогава бе, че в щаба ще се появи и Бранислав Николич, който е син на сръбския президент. Този ход бе свързан най-вече с бизнес интересите на “Титан”, които пропаднаха, след като специалистът остана в родината си, за да продължи да води юношеска национална формация.

Така провалените сметки за влизане в сметопочистването в Западната ни съседка, слабата игра на тима и очевадното нежелание на част от футболистите да работят с Йешич го направиха лесна мишена.

Според информация на Sportline.bg директорите на клуба вече са започнали да лобират за евентуални заместници на треньора.  Венци Живков настоява на поста да бъде върнат Милен Радуканов, а Георги Илиев не крие симпатиите си към любимеца на "червената" публика Методи Деянов. Ако се стигне до уволнение на Йешич обаче, то Радуканов е доста по-близо до поста, защото вече е на работа в клуба, а и е ясно, че самият Деянов призна, че не е готов да поеме ЦСКА.

На този етап Димитър Борисов и Иво Иванов са се опитали да тушират напрежението и са решили да дадат шанс на Йешич срещу Черноморец, но е ясно, че всеки един следващ мач ще е като финал за сърбина и при още един провал той най-вероятно ще бъде уволенен.