Феновете на Нефтохимик искат „А” група

Спорт

04-03-2013, 11:59

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Момчета, знайте и помнете, че носите емблемата на най-успешния и най-обичан футболен отбор в нашия град - се казва в обръщението

Официалният сайт на привържениците на Нефтохимик публикува апел към ръководството и състезателите на клуба, за завръщането на отбора в А група. Поместваме обръщението без редакторска намеса:

До ръководителите и състезателите на ПФК Нефтохимик 1962 Бургас:
Скъпи наши любимци и приятели! Идва краят на зимната пауза. На прага сме на дългоочаквания старт на пролетния полусезон. Ние, привържениците на Нефтохимик в град Бургас се обръщаме с призив към всички, които носят зелено-черния екип на нашия любим Нефтохимик да дадете всичко от себе си в името на голямата и велика цел.
Всички ние заедно, през есента на 2012 година, направихме голяма и решителна крачка към заветната мечта на хиляди бургазлии, а именно завръщането на нашия Нефтохимик в елита на българския футбол.
Момчета, знайте и помнете, че носите емблемата на най-успешния и най-обичан футболен отбор в нашия град. Тим, чиято велика слава и могъща воля са негови достояния за половин вековна история. История, която помни безброй незабравими и славни победи, мигове на гордост, слава и футболно опиянение на хиляди ваши привърженици, на няколко поколения наши съграждани със зелени сърца.
Предстои решителният втори рунд на голямата битка. Ние, вашите привърженици и симпатизанти, знаем, че няма да е лесно. Битката ще е тежка, а твърде възможно и е понякога да не е съвсем честна. Но ние Ви уверяваме, че ще бъдем с Вас до последния съдийски сигнал на последния мач. Ние вярваме, че Вие ще успеете! Ние вярваме, че Вие ще сте най-добрите и най-силните! Ние вярваме, че Вие ЩЕ ПОБЕДИТЕ! Ние няма да Ви изоставим, няма да Ви предадем! Ние Ви подкрепяме и обичаме, така както поколенията преди нас са го правили в най-славните и най-тежките моменти на зеления отбор.
Момчета, живеем в тежки времена - времена на тежка икономическа и финансова криза. ПФК Нефтохимик не прави изключение и сигурно и Вие, и самият клуб, си имате своите проблеми. Но помнете и знайте, че хората дошли да Ви подкрепят на трибуните също имат своите проблеми. Те също хранят семейства, грижат се за своите деца, за своя дом. За тези хора ФК Нефтохимик е второ семейство, Вие сте техните втори деца, а стадион „Нефтохимик" е техният втори дом. В понеделник вечер те пак ще бъдат с Вас! Най-възторжената и най-вярната, най-преданата и най-обичащата футболна публика. Ние заедно ще успеем, защото Нефтохимик е много за всички нас. Ние сме с Вас! Излезте и го направете!

 
САМО НАФТА!


Обръщението е подготвено от Иван Динев, Камен Господинов, привърженици на Нефтохимик, КПНБ, ЗБ, ОДД.