ГЕРБ спъва Тотев за депутат

Мисия Пловдив

04-03-2013, 13:29

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Избрани кметове няма да бъдат издигани за народни представители, реши ръководството на партията

ГЕРБ определи и прие ясни критерии, на които трябва да отговарят всички кандидати на партията за народни представители.

Могат да бъдат номинирани както членове на ГЕРБ, така и симпатизанти, "доказали, че работят за авторитета на партията и решаване на проблемите на българските граждани".

Изпълнителната комисия на партия ГЕРБ е решила още, че избрани кметове няма да бъдат издигани за кандидати за народни представители. Общински съветници могат да бъдат номинирани, но те не могат да бъдат повече от 20% в една кандидатска листа.

Кандидатите за депутати ще трябва да докажат с документи, че не са осъждани, както и че срещу тях няма образувано наказателно производство. Ще се изисква и декларация, че не принадлежат към агентурния апарат на бившата Държавна сигурност. Ще се подпише и договор/декларация за политическа лоялност.

Номинираните за кандидати за народни представители трябва още да познават и спазват основните принципи и ценности на ПП ГЕРБ; предишно тяхно членство в друга политическа партия да не е дискредитирало кандидата пред обществото; кандидатите да имат съществен принос в изграждането, структурирането и развитието на ПП ГЕРБ и в провеждането на нейната политика; кандидатът да е готов да приеме и изпълнява политиката на ПП ГЕРБ във всички области на обществено – икономическия живот на страната; да не е придобил имотното си състояние от престъпна дейност или при условията на „конфликт на интереси”; кандидатите да са почтени, компетентни и инициативни личности; да се ползват с уважението и доверието на своите съграждани и колеги; да притежават качества за работа в екип; да притежават образователен ценз и професионализъм; да познават в детайли всички устройствени и структурни актове на ПП ГЕРБ; да познават в детайли Управленската и политическата програма на ПП ГЕРБ и да показват възможности и умения за участие в дискусии по тях.

Номинациите за кандидати за народни представители ще се проведат на общински събрания, проведени във всички общински /районни/ структури на ПП ГЕРБ до 17.03.2013 г. Единствено и само от компетентността на Изпълнителната комисия е да определи окончателно с Решение водача на листата, както и кандидатите за народни представители и тяхната подредба в листата на ПП ГЕРБ. Във всички многомандатни избирателни райони ПП ГЕРБ ще регистрира пълни листи на кандидати за народни представители.