Станишев подел кампанията за оставка на Тотев

Мисия Пловдив

04-03-2013, 13:48

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Нека си правят избори, аз ще работя, отсече кметът

Днес в централните печатни издания излезе изказване на г-н Станишев относно оставката на кмета на Пловдив. Това до голяма степен затваря пъзела и показва, че някои политически лидери не одобряват развитието на града ни. И тъй като не могат да постигнат добър резултат на изборите започват тази кампания. Това заяви кметът Иван Тотев относно исканията на протестиращите да се оттегли. Изказването на г-н Станишев категорично показва, че това не е случаен процес.

Не смятам обаче, че община Пловдив трябва да обръща голямо внимание. По-важно е да реализираме проекти и да правим първи копки. Плановете за тази година са много по-впечатляващи от това, което простигнахме през миналата. А това дали на Станишев му харесва и иска оставки чрез медиите изобщо не трябва да протеснява пловдивчани и кмета на града, заяви Тотев. Ние имаме много работа да свършим, ще стартираме още редица обекти. Случващото се не може да ни демотивира, отсече градоначалникът. Той даде пример, че днес има и среща за уточняване на фасадата на Колодрума.

Това, че идват избори и някой се упражнява на тема събиране и сплотяване на електората, не са теми, които тябва да бъдат коментирани в община Пловдив. В града се случват неща, които са отлагани с години. Стартираме обекти за милиони левове, които променят кардинално визията на Пловдив и самочувствието на неговите жители. Няма смисъл да се занимаваме с политически лидери, които си правят някакви изказвания от кабинетите в София и нямат нищо общо с града ни. Лесно е да стоиш на бюрото в столицата и да даваш оценки какво се случва в страната, заяви Тотев.

Кметът посочи, че оттук нататък изобщо няма намерение да коментира. Нека си правят кампания, нека посланията са градивни.

Колкото до увеличението на местните данъци и такси в Пловдив – те бяха приети още декември. Минаха през обществено обсъждане и през общински съвет. Тази тема трябваше да се отвори тогава. Сега не е актуална. Пак ще отбележа, че ставките останаха значително по-ниски в стравнение с градовете, с които се сравняваме - Варна, Бургас и Велико Търново, например. В медиите се тиражират политически лозунги. Няма увеличение с 40 или 50 процента. Дори няма смисъл да коментирам подобни твърдения. Има точни справки и общината може да ги предостави на всеки желаещ да се запознае с тях, заяви още кметът.