Стойчо нападна Йешич: Не са виновни футболистите

Спорт

04-03-2013, 14:57

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Не знам защо се допускат толкова голове в контролите и сега, заяви Екзекутора

Доскорошният старши треньор на ЦСКА Стойчо Младенов защити футболистите след слабото представяне на тима срещу Литекс.

"През зимата в отбора бяха привлечени добри футболисти и треньорите имат необходимата вариативност, особено в предни позиции. ЦСКА не би трябвало да има никакви проблеми, отборът ни е по-добър от на Левски и Лудогорец. Един играч, за да не бъде в необходимото състояние, вината не е в него. След загубата в Литекс едва ли не всички се нахвърлиха върху Иван Бандаловски. Той е важен играч за ЦСКА и е престъпление оправданието с него", коментира Младенов, който бе гост в "Актуално Студио "Дерби".

Екзекутора индиректно хвърли вината за лошото представяне на "червените" върху треньорското ръководство, което го наследи на "Българска армия".

"През есента имахме проблеми в офанзивен план. Допуснахме едва 5 гола от игрови ситуации. Отборът беше подготвен добре в дефанзивен план и трябваше да се надгради в предни позиции, както и стана. Не знам обаче защо се пускат толкова голове, както в контролите, така и сега", коментира той.

Младенов укори наследника си и за отношението към Костадин Стоянов, който бе обявен за ненужен от Йешич. Специалистът сподели впечатленията си от изиграния първи кръг на "А" група:

"С мача на "Българска армия" Христо Стоичков показа, че е станал голям треньор. Надигра тактически ЦСКА. Много силно впечатление ми направи отборът на Славия. Имаше скорост и агресия в действията им. Вили Вуцов е внесъл положителна променяна в отбора. Всички водещи тимове са по-добри от есента, защото се подсилиха с необходимите играчи".