Вижте как ще изглежда Лаута с продължението на ул. „Цветан Лазаров” (СНИМКИ)

Спорт

04-03-2013, 15:13

Снимка:

lokomotivpd.com

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Без осъществяването на проекта не е възможно стадион „Локомотив” да получи лиценз за УЕФА

Спортният комплекс „Локомотив” в парк Лаута ще изглежда по коренно различен начин след осъществяването на идеята за продължение на улица „Проф. Цветан Лазаров”, похвалиха се от ръководството на Локо (Пд).

Общинският съвет в града вече одобри с пълно единодушие проекта и се очаква до края на тази година да стартира същественият ремонт.

Улица „Проф. Цветан Лазаров” минава непосредствено до изкуствения терен и помощното игрище на Лаута, известно повече като Кошарата. Без осъществяването на проекта не е възможно стадион „Локомотив” да получи лиценз за УЕФА, тъй като изискванията са към съоръжението да водят минимум две пътни артерии.

С продължението на улица „Проф. Цветан Лазаров” район „Тракия” ще има още един вход, което чувствително ще облекчи трафика.

Обновената и продължена улица ще минава около комплекс „Локомотив”, до ул. „Лев Толстой”, която пък води до кръстовището с бул. „Санкт Петербург”. Проектът предвижда да се направи кръгово движение на пресечката на „Цв. Лазаров” с „Лев Толстой”, като освен това ще бъде изграден голям паркинг за автомобили, който ще граничи със сегашната волейболна зала на Лаута.