Протестът в София почете с минута мълчание паметта на Пламен

Събралите се хора до езерото "Ариана" прочетоха молитва в памет на починалия мъж

С минута мълчание в София почетоха паметта на 36-годишния Пламен Горанов от Варна, който се самозапали пред сградата на общината в морския град рано сутринта на 20 февруари.

Събралите се хора до езерото "Ариана" в София прочетоха молитва в памет на Пламен, а след това запалиха свещи за младия мъж. Близо 200 души присъстват на протеста.

Протестиращите държат българско знаме. Има засилено полицейско присъствие, като каските и щитовете на полицията са на земята.

Само за няколко часа, групата във Facebook, която бе създадена в подкрепа на мъжа, събра стотици негови близки, приятели, а и такива, който просто искаха да изкажат съболезнования на семейството му.

Почивай в мир, Пацо... огънят, който запали в душите ни, никога няма да угасне... Поклон, пише негов приятел.

Видях го за първи път в неделя на един от протестите. Направи ми впечатление, че беше нарамил стирки и метли, готов за почистване на ненужните отпадъци. Вложената символика ме накара да се усмихна... После разбрах, че запалилото се момче, е бил именно този младеж с невероятна усмивка... Преди два дни се зарадвах, като разбрах, че е започнал да диша сам... А сега плача, като че съм загубила близък човек и приятел... Почивай в мир!!!!, допълва друг.