Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

04-03-2013, 19:20

Снимка:

БГНЕС

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящи събития в страната за 5 март, вторник

София
В 14.00 часа на „Дондуков” 2 президентът Росен Плевнелиев ще покани представител на парламентарната група на Движението за права и свободи (ДПС), за да му връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Ще се проведе Заседание на пълния състав на Светия Синод на Българската православна църква.

От 9.00 до 14.00 часа в Централния военен клуб ще се проведе кръгла маса на тема „Военната професия – настояще и бъдеще”.

От 9.00 часа в хотел „Хилтън” ще започне първото издание на конференцията CISCO DAY в България.

В 9.30 часа в Софийски градски съд ще се гледа делото срещу Валентин Димитров.

В 9.30 часа от площада „Княз Александър І” ще тръгне протестно шествие на миньори, енергетици и железничари. От 10.00 часа синдикатите организират протест пред сградата на ДКЕВР. Част от протестиращите ще проведат митинг пред МИЕТ от 11.00 часа.

В 10.00 часа в Парк-хотел „Москва”, ет. 5 председателят на „Движение България на гражданите” Меглена Кунева ще даде пресконференция по актуални политически въпроси.

В 10.00 часа в офиса на „Сдружение Азбукари” на ул. „Царичина” № 1 ще се събере журито, което ще определи победителите в детския конкурс за рисунка и есе на тема „Вярвам в теб!“.

От 10.30 часа в Музея на съобщенията на ул. „Гурко” № 6 ще бъде пуснато в употреба съвместно пощенско-филателно издание между България и Русия, посетено на 135 години от Руско-турската война.

Oт 11.00 часа в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър Първи” 1, зала 232 ще се проведе заседание на Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Oт 11.00 часа в зала „София” в Гранд хотел „София” ще бъде представен шестият брой на Юридически барометър – гражданска инициатива за наблюдение, анализ и оценка на състоянието и развитието на правния ред в България.

Oт 11.00 часа пред Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще бъдат връчени Национални стипендии за България „За жените в науката”.

От 11.00 часа в Големия салон на БАН на ул. „15 ноември” № 1 ще се проведе Кръгла маса на тема: „България – средище на толерантността“.

В 13.00 часа в Софийски градски съд ще се гледа делото срещу Владимир Бошнаков.

От 13.00 часа в залата на Преводачницата на Мариана Хил на ул. „Златовръх” 34 за пореден път ще бъде връчена годишната награда „Следа в ефира”.

От 13.00 часа в Централата на СДС на ул. „Г.С.Раковски” 134 ще се проведе пресконференция след заседание на НИС на партията.

От 14.00 часа в зала „Запад” на Народното събрание ще започне заседание на Комисията по бюджет и финанси.

От 14.00 часа в централата на БСП на ул. „Позитано” 20 в София ще се проведе пресконференция след заседание на ИБ на НС на БСП.

От 16.00 часа в Зала № 204 на Руския културно-информационен център ще се проведе пресконференция с президента на Търговско-промишлената палата на Руската Федерация Сергей Николаевич Катирин и членовете на делегацията.

От 16.00 часа в Централното фоайе на Университетската библиотека на СУ „Климент Охридски” ще бъде открита изложбата „Първият библиотекар на висшето училище” по случай 150-годишнината от рождението на проф. д-р Любомир Милетич (1863-1937).

От 17.00 часа в Заседателна зала №1 на Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще бъдат представени сборници - „Българско средновековие. Общество, власт, история” и „Средновековният българин и „другите”, в чест на проф. д-р Милияна Каймакамова и проф. д.и.н. Петър Ангелов.

От 18.00 часа в галерия „Мисията” на Държавен културен институт на ул. „Александър Жендов” 2 ще бъде открита изложбата „Вечния кръг” на ирландския творец Томи Бар.

От 18.30 часа в Център за култура и дебат „Червената къща” ще бъде открита фотографската изложба на Никола Михов „Under Destruction”.

В 10.30 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Община Лясковец във връзка с проект „Подобряване енергийната ефективност в общинската образователна инфраструктура на Община Лясковец”.

От 11.00 часа в „София прес клуб” ще се проведе пресконференция на сайта „Моите пари” .

От 12.00 часа в „София прес клуб” ще се проведе пресконференция на Веселин Марешки, председател на ПП „Либерален алианс”.

Велико Търново
От 12.00 часа на ВИП площадката на аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина” певицата Ищар ще даде официална пресконференция по повод предстоящия си концерт на 12 април.

Пловдив
От 10.30 часа в зала „Пресклуб“, Конгресен център на Международен панаир Пловдив, ще се проведе пресконференция по повод откриването на Международната селскостопанска изложба „Агра 2013“.

От 11.30 часа в Международен панаир Пловдив Министърът на земеделието и храните в оставка д-р Мирослав Найденов ще открие Международната селскостопанска изложба „АГРА 2013”.

От 11.00 часа в читалище „Светлина” в пловдивското село Труд ще се проведе семинар „Да работим заедно”, организиран от Областен информационен център – Пловдив.

Стара Загора
От 11.00 часа в Зала 2 на Община Стара Загора ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени дейностите по проекта „Превръщане на културно-историческите паметници от Античния период на Стара Загора в туристическа атракция”.

В 11.45 часа кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров и Калин Русев, представляващ „Античната Августа Траяна” ДЗЗД ще направят първа копка на обекта (от западната страна на Съдебната палата, подходът към Античния форум на ул. „Захарий Княжески”).

Цар Калоян
От 9.30 часа в кафе „Хюстън” Министерството на земеделието и храните ще проведе информационна среща по Прорамата за развитие на селските райони.