Пловдивчани масово разсрочват сметките за ток

Мисия Пловдив

04-03-2013, 20:48

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

EVN няма да спира тока на клиентите, подали жалби

Опашки от желаещи да пуснат жалба или да подадат молба за разсрочено плащане за високите сметки за ток има пред клиентските центрове на електроразпределителното дружество EVN в Пловдив. Според хората те са затруднени да извадят на куп суми от порядъка на между 300 и 500 лева.

Още в началото на месеца пловдивчани бързат да пуснат молби за разсрочено плащане на сметките за ток, за да са сигурни, че няма да им прекъснат електричеството, в случай, че не могат да платят наведнъж. Освен молби, някои от клиентите на ЕВН се жалват и от сумите във фактурите им.

Пускам жалба и молба за разсрочено плащане. Правя го заради високата сметка и после за мен това се нереални сметки. Аз дори съм против това разсрочено плащане, споделя пред БНТ една от жените на опашката. Трябва да проверят тези електромери, защото нашият електромер го смениха и изведнъж стана с нова сметка, допълва мъж.

Мнозина пловдивчани не крият, че са шокирани от стойностите, които отчитат електромерите им. Сметката е 433 лева, а аз работя за 240 лева. Тоя ток откъде ми дойде. Как да ги плащам, чудя се. Аз нямам за ядене. На работа съм без пари, жалва се потърпевш. Токът ми е 560 лева. Нямам пари. Пенсията ми е малка. Как ще го платя? Еми няма. Ще стоя без ток, споделя възрастна жена. В същото време от енергийното дружество посочват, че докато разглеждат жалбите няма да прекъсват захранването на абонатите.