От любов към чашката

Животът

05-03-2013, 07:00

Снимка:

Facebook

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Разказът на една дъщеря, преживяла кошмара "баща алкохолик"

Какво ли е чувството да имаш баща, който обича чашката повече, отколкото теб?

Мег Хендерсън разкрива историята на тежкото си детство пред "Дейли мейл".

Родителите й се женят млади, майка й още била ученичка, докато баща й бил обущар, обувал с ръцете си най-добрите боксьори в Глазгоу, където живеели, но семейството им било бедно, понеже той пропилявал всичко изкарано за алкохол.

Мег била само на 13 години, когато през една студена зимна нощ се прибирала от училище с баща си, който решил, че преди дома им, ще се отбие в пъб. Казал й да я чака отвън, оставил я сама и влязал в заведението.

"Стоях точно там, където той ми посочи. Бях прекалено уплашена, за да мърдам. Нямах идея къде сме или как да се прибера сама", разказва тя.

Тогава мъж на средна възраст излязъл от пъба, втренчил се в нея. Мег се уплашила, но знаела колко много ще се ядоса баща й, ако нахлуе в пъба и го обезпокои. Внезапно мъжът я сграбчил за врата и я повлякал зад изоставена сграда. Тя знаела, че този мъж иска да я изнасили, започнала да рита и удря, но той я повалил на земята. За щастие, мъжът бил прекалено пиян и Мег успяла да се освободи и избяга.

"Знаех, че се боря за живота си и най-накрая се отскубнах. Хукнах с всички сили през вратите на кръчмата. Плачех истерично, всички погледнаха в мен, освен баща ми. Той спокойно си пиеше уискито, не след дълго ме хвана за ръката и излязохме навън", разказва тя.

Вместо ужас и съчуствие, баща й бил озверен и разочарован, че го прекъсват и на път за вкъщи предупредил Мег да не казва на майка си какво се е случило, а напротив, да я излъже, че е паднала по стълбите на автобуса.

За версията му помогнал и факта, че дясното око на дъщеря му било затворено, от носа й шуртяла кръв, а устните й били сцепени.

"Бях прекалено шокирана, за да се разплача. Татко не каза дума. Държеше се така, сякаш нищо не се бе случило. Нито ме прегърна, нито ме целуна".

В продължение на 30 години, Мег не казала на никого за случилото се. Била прекалено засрамена от това, че баща й е способен да я остави в ръцете на изнасилвач, предпочитайки пиенето пред безопасността на собствената си дъщеря.

"Цялото ми детство е белязано от алкохолизма на баща ми", разказва Мег.

Дори 40 години по-късно Мег още се депресира от мисълта за ужаса, в който е живяла, докато е била в дома на родителите си – баща пияница и майка, която е живяла в лъжа.