Добро утро във вторник!

Мисия Пловдив

05-03-2013, 06:27

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Къде, кога, какво в Пловдив

Добро утро, Пловдив.

Очаква ни поредният слънчев ден. Ще духа слаб вятър. Максималните температури ще са между 8° и 13°. Над планините ще е предимно слънчево. Над Черноморието също ще има слънце. В Пловдив ще е около 11 градуса.

Днес министърът на земеделието и храните в оставка д-р Мирослав Найденов пристига, за да открие Международната селскостопанска изложба "АГРА 2013". Събитието е от 11:30 часа в Международен панаир Пловдив. В изложението участие ще вземат над 400 фирми от 20 страни.

Общоградската конференция "Да планираме заедно с гражданите" започва днес. Участниците ще се запознаят с актуалното състояние по изработването на националните, регионални, областни и общински планове за развитие за периода 2014 – 2020 г. и мястото на Пловдив в тези процеси. Ще могат да разберат какви функции и отговорности носят кмета и общински съвет по Закона за регионално развитие и Правилника за неговото приложение за изработване и приложение на Общинските планове за развитие; защо е важно местното развитие да се планира съвместно с гражданите и каква е ролята на партньорството при формирането на местни политики за развитие.

ОИЦ  – Пловдив пък организира информационно събитие "ДА работим заедно" в село Труд.

То ще започне със семинар под мотото "ДА работим заедно", от 11:00 часа в местното Народно читалище "Светлина 1929". В проявата са поканени представители на читалища, бизнеса,  широката общественост, неправителствени организации, образователни институции и заведения, местната власт, национални и регионални медии. По време на събитието ще бъде предоставена информация за възможностите за кандидатстване с проекти по отворени схеми по оперативните програми. Ще бъде дадена информация за бъдещите инициативи на ОИЦ – Пловдив и на Мрежата като цяло през 2013 година.