Шантав танц взе главата на пловдивски учител (+) (ВИДЕО)

Мисия Пловдив

05-03-2013, 09:33

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ученици и учители внесоха подписка в защита на изгонения учител

Учениците от Хуманитарната гимназия "Св. Св. Кирил и Методий" и техните родители внесоха подписка в защита на изгонения учител по английски език, съобщава Радио Пловдив. Припомняме, че учителят от Хуманитарната гимназия "Кирил и Методий" загуби работата си заради артистично изпълнение на популярния танц Harlem Shake заедно с ученици в двора на школото. Христо Данев организирал и заснемане на клипчето, в което участвал и той.

Вижте шантавото видео!

В социалната мрежа клипът се радва на вниманието на хиляди. Ето някои от коментарите:

ravanelli85

Мога само да кажа браво на децата и учителя, получило се е много добре. Като изключим пушенето, не виждам нищо "скандално". Според мен родителите нямат роля, по-скоро усещам завист в по-възрастните учители за сближаването между този човек и учениците. Да го принудят да напусне е най-голямата глупост, та клипове на този ритъм правят най-различни хора по целия свят...

sshetalkstorainbows

Учителят е прекрасен човек - млад и различен ... но в българската гимназия това не се толерира. За това куца образователната система - защото е пълно със застаряващи учителки с лабилна психика.

Родителите са възмутени и обмислят да подадат жалба срещу учителя, коментира по този повод директорът на гимназията Соня Киркова. Педагогът не е уволнен, а сам е подал оставка след случилото се. После размисли и реши да я оттегли, но договорът му вече беше прекратен, заяви пред Дарик тя. Христо Данев е преподавател по английски език от 5 години в гимназията. Той е и бивш възпитаник на училището, допълни Киркова.

Зад преподавателя обаче застанаха учениците и техните родители. До момента те вече са събрали близо 600 подписа с искане Христо Данев да бъде върнат обратно на работа с мотива, че е модерен учител и умее да работи с децата и ги мотивира. "Господин Данев е един от най-добрите ни преподаватели", пишат в подписката тийнейджърите. "Подписваме се с две ръце за този преподавател", добавят в писмен вид и родителите. Те са категорични, че ще направят всичко възможно да върнат любимият учител в клас.
Това е безумие, защо изритаха любимия ни учител, това беше само танц. Ние се забавлявахме. Не е имало сексуални или други намеци чрез движения, беше игра, пишат в социалната мрежа възмутени ученици от Хуманитарната гимназия в Пловдив.
В нашата страна различният, добрият, оригиналният метод на преподаване не се толерира. Г-н Данев е по-различен, но и много по-добър от останалите учители. Искаме си го обратно. Не желаем задръстенячки с комунистичски методи да ни възпитават, не спират да пишат децата във Фейсбук.
Копие от подписката на родители и ученици ще бъде внесена и в Регионалния инспекторат по образованието, началникът му обаче до този час не бе открит за коментар.