НАП изтъргува 30 кг бижута, пуска и аптека

Мисия Пловдив

05-03-2013, 16:18

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

35 хил. лева спечели приходната агенция от продажбата

Близо 35 000 лева бяха спечелени от продажбата на 30 кг сребърни накити в търг, организиран от НАП Пловдив. Купувачът е местна фирма, професионално занимаваща се с производство и търговия с изделия от благородни метали.

Накитите бяха конфискувани в полза на държавата след пресечени опити за контрабанда през митницата край Свиленград. Сред тях преобладаваха обеци и гривни с проба за чистота 925. Имаше също закопчалки, пръстени, брошки, колиета и медальони.

Още 30 кг златни бижута предстои да бъдат обявени в два отделни търга от дирекцията на НАП в Пловдив. Преди това трябва да приключи оценката им от лицензиран оценител, който да определи първоначалните им цени.

Подробностите за тези продажби, както и условията към кандидат-купувачите ще бъдат публикувани в интернет страницата на приходната администрация на адрес www.nap.bg в раздела "Продажби".

На страницата на приходната агенция могат да бъдат разгледани атрактивни вещи и стоки, търговете за които ще се случат до края на месец март. Сред тях са линия за производство на хляб в пловдивското село Дълбок извор и аптека на добро комуникативно място в Стара Загора, с площ 56 квадратни места и първоначална цена 17 540 лева.

От началото на тази година всички активи, които Националната агенция за приходите обявява за продан заради големи данъчно-осигурителни задължения на собствениците им или защото са отнети в полза на държавата, могат да бъдат разглеждани в така наречения електронен магазин в интернет страницата на НАП. Освен информация за имуществото и търговете, като характеристика, цена, дати за огледи и за подаване на оферти, новото приложение позволява и публикуване на снимков материал.