Фандъкова поиска главите на кметовете на Изгрев и Триадица

Мисия София

05-03-2013, 17:11

Снимка:

БГНЕС

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Първият раздавал бонуси на служители, вторият хванат да шофира пил

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова поиска оставките на кметовете на район Изгрев – Димитър Димитров и на район Триадица  - Стоян Начев, съобщиха от Столична община.

Столичният градоначалник поиска оставката на Димитър Димитров заради начина, по които са определяни възнагражденията на служители в администрацията на района. Междинните резултати от назначената от столичния кмет проверка показват, че сумите са определяни без въведени вътрешни правила за оценка на работата.

Скандалът гръмна преди ден, когато общинският съветник от БСП Георги Кадиев публикува на страницата си в интернет данни, "водещи до основателни съмнения за подозрителни практики при определянето на финансовите възнаграждения в район "Изгрев" на Столична община".

Кадиев отбелязва, че според справка за полученото възнаграждение се вижда, че служители на района, смятани за близки до кмета, са получавали възнаграждения, които през 2012 г. са превишавали над осем пъти определената им основна заплата.

Фандъкова поиска и оставката на кмета на район Триадица Стоян Начев заради шофиране в нетрезво състояние, посочват от Столична община.