Цветан Василев: Искам постоянно присъствие в Шампионската лига

Спорт

05-03-2013, 19:13

Снимка:

Plovdivutre.bg (архив)

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Нямам и 1 процент съмнение, че има нещо гнило в мача със Слован, сигурен е собственикът на Ботев

Собственикът на Ботев (Пд) Цветан Василев даде обширно интервю за сайта livesport.bg, в което говори за футбол, политика и черно тото. Банкерът бе категоричен, че иска от жълто-черните трайно присъствие в груповата фаза на Шампионската лига или Лига Европа.

Ето част от изказването на Василев:

Мачът със Славия ми хареса, поведението на нашите футболисти също. Има още много какво да се желае, но виждам, че макар и малка, промяна за толкова кратко време е осъществена. Сега ни предстои мач с Левски. За мен това е просто мач, да речем, с малко повече емоция и заряд от страна на фенове, футболисти, а до голяма степен и журналисти. Каквото и да стане в него обаче, няма да повлияе по никакъв начин върху това, към което сме се устремили.

Аз съм човек, който мисли в дългосрочен план. Искам до 3 години Ботев да е съставен на 50-60 % от кадри на школата. При Феро това го нямаше, той не поглеждаше към юношеските гарнитури.

Искам до 2-3 години Ботев да се превърне в печеливш проект. Това означава постоянно присъствие в груповата фаза на евротурнирите – Шампионска лига или Лига Европа. Там е истината, там са големите пари, там е големият футбол, това искам аз, това е нещото, към което се стремим.

Да, паднахме от Слован Либерец с голям резултат. Това не се получава често, но нямам и един процент съмнение, че може да има нещо гнило в този мач. Разговарях с ръководството по този повод, те ми казаха, че причината за разгромната загуба, се крие в експериментите със състава.

На въпрос стои ли ГЕРБ зад проекта Ботев и ще се отрази ли негативно на клуба абдикирането на Бойко Борисов от премиерския пост, Василев отговори: „Не, категорично”.