Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

05-03-2013, 19:25

Снимка:

БГНЕС

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящи събития в страната за 6 март, сряда

София
В 9.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

В 10.00 часа започва редовното заседание на Министерски съвет.

В 8.30 часа в района на транспортна авиационна група „Враждебна“ български военни медици ще бъдат изпратени на мисия на ЕС в Мали.

От 9.30 часа Софийски градски съд ще гледа делото срещу Алексей Петров, Антон Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов, Цеко Йорданов.

В 10.00 часа в хотел „Шератон” Зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Евгения Харитонова ще открие форума „Black Sea Oil and Gas Forum”.

От 11.00 часа в зала „София” на Гранд хотел София ще се проведе Национална среща на основните граждански сдружения и организации участващи в социалните протести в страната. Темата е: „Промяната започна – накъде е новият път на България”.

От 11.00 часа пред Министерството на труда и социалната политика ще се проведе протест с искане за оставка на Мая Пешева, Директор на Дирекция социално подпомагане Велико Търново. Протестът е организиран от Националното сдружение на сираците.

От 12.30 часа в сградата на МОСВ на ул. „Уилям Гладстон” № 67, зала Партер министърът на околната среда и водите в оставка Нона Караджова и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще подпишат споразумение за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на втората фаза на интегрираната система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столична община.

От 13.00 часа в Министерството на здравеопазването ще се проведе пресконференция с участието на д-р Мирела Бушич и проф. Франсис Делмонико, заместник-министър д-р Минчо Вичев и директорът на ИАЛ д-р Мариана Симеонова.

От 13.30 часа Софийски градски съд ще гледа делото срещу Йордан Костов.

В 14.00 часа в Интер Експо Център – София бул. на бул. „Цариградско шосе“ № 147 Заместник-министърът на МВР Димитър Георгиев ще открие 20-та Международна специализирана изложба SECURITY EXPO 2013.

От 17.00 часа в Конферентната зала на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски”, вход откъм ул. Шипка, 2 етаж Академичен омнибус ще представи две научни изследвания „Дигиталните медии. Речник на основните понятия”, подготвено от авторски колектив, и монографията на д-р Валери Маринов „Мултимедийният нюзрум в България”.

От 17.00 часа в Галерия „София” на Столична библиотека ще бъде открита документална изложба, посветена на дипломатическите отношения между България и Аржентина.

От 17.30 часа в Големия салон на БAН на ул. „15 ноември” ще бъде представена книгата „Американците откриват българите: 1834-1878 г.”.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Движение „Народен юмрук” на тема: „За излизане от задънената улица в управлението на държавата”.

От 12.00 часа в „София прес” ще започне пресконференция на независимите народни представители Кирил Гумнеров и Стоян Иванов.

Благоевград
От 10.00 часа в зала № 101 в сградата на Община Благоевград, комисия ще разгледа, оцени и класира оферти по проект „Ремонт и оборудване на СБАЛО „Свети мина” гр. Благоевград”.

От 10.00 часа в зала 101 на общината РИОСВ – Благоевград организира среща с представители на изпълнителната и законодателна местни власти относно новите предизвикателства поставени със Закона за управление на отпадъците.

Варна
В 12.00 часа във фоайето на втория етаж в общината кметът Кирил Йорданов ще обяви решението си за оставка.

Казанлък
От 11.00 часа в Дом на Културата „Арсенал“ в Казанлък ще се проведе среща на фирми подизпълнители, участващи в строежа на АМ „Тракия” Лот 4 „Ямбол – Карнобат”, експерти и представители на държавни институции, както и представители на основния изпълнител.

Пазарджик
От 11.00 часа в Пазарджик на площад „Константин Величков”, пред Часовника, Движение „Модерна България” ще даде начало на подписката за национален референдум под наслов „Политици и закони – под граждански контрол”.

От 18.00 часа в художествената галерия „Станислав Доспевски” на площад „К. Величков” №15 ще бъде открита фотографската изложба „Тя” на Даниела Емануилова и Теодора Лилян.

Пловдив
В 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе встъпителна пресконференция по повод началото на изпълнението на проект „Усъвършенстване на системата за управление на работните процеси в Университета по хранителни технологии – Пловдив”.

От 14.00 часа в Заседателната зала на Община Пловдив ще се проведе среща – дискусия на участниците в проекта „We like to move it, move it!” със заместник-кмета по култура, образование, туризъм, иновации, развитие и европейски политики – Стефан Стоянов и представители на „Пловдив 2019“.

Полски Тръмбеш
В 9.30 часа в залата на общината ще започне Информационна среща по Програмата за развитие на селските райони.

Сандански
От 17.00 часа в Дома на културата ще започне лекция за живота и делото на Тодор Александров.

Силистра
От 17.00 часа в Регионалната библиотека „Партений Павлович” ще бъде открита 20-ата филателна изложба „Силистра – 2013”.

Стара Загора
От 18.00 часа в Регионална библиотека „Захари Княжески“ ще бъде отбелязана 70-та годишнина от спасяването на българските евреи от нацистките лагери на смъртта през 1943г. и почетена паметта на евреите от Северна Гърция и Югославия.