Добро утро в сряда!

Мисия Пловдив

06-03-2013, 06:40

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Днес откриват обновената Асенова крепост

Добро утро, Пловдив! Днес над Западна България ще има значителна облачност. В Източна пък почти през целия ден ще е предимно слънчево и без валежи. В източните райони ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток, на места с пулсации до 13 – 15 м/сек. Максималните температури ще са между 10 и 15°, в Пловдив - 11°.

Над планините облачността ще е разкъсана, над масивите от Западна България - предимно значителна. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максимална температура на 1200 метра 6°, на 2000 метра 0°.

Днес от 11,00 часа в пресклуба на БТА – Пловдив ще се състои встъпителна пресконференция по повод началото на проект „Усъвършенстване на системата за управление на работни процеси в УХТ – Пловдив“. Проектът се осъществява по схема за безвъзмездна финансова помощ на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

От 14.00 часа в Заседателната зала на Община Пловдив ще се проведе среща – дискусия на участниците в проекта „We like to move it, move it!” със заместник-кмета по култура, образование и туризъм – Стефан Стоянов и представители на фондация „Пловдив 2019“. Срещата е част от проекта, в който 36 младежи от Германия, Латвия и България дискутират тази седмица в Пловдив темата за свободното движение на хора. Участници от българска страна са ученици от СОУ „П. Кр. Яворов” в Пловдив.  Проектът се финансира по Програма „Europeans for peace” и цели повече млади хора да се запознаят с опциите на свободното движение в ЕС с цел обучение, стажове, работа и туризъм.

От 10:00 часа кметът на Асеновград - д-р Емил Караиванов ще пререже лентата на обновения исторически комплекс „Асеновата крепост”. Срокът на реализация на проекта бе 2 години, а общата стойност - над 3 млн. лв. След това от 11:00 часа ще има и заключителна пресконференция, която ще се проведе в старинно училище „Св. Георги”.

Обратно в Пловдив от 18 часа в Културен център „Тракарт” ще бъдат представени две книги на Стефан Станев - „Бележити български ботаници” и „Звезди гаснат в планината”. В тях са включени интригуващи разкази за изтъкнати наши ботаници и за редките и застрашени растения в България. Проф. д-р Иван Станев работи предимно в областта на историята на българската ботаника, флористиката и популяризацията на ботаническите знания. Публикувал е над 150 статии и 15 книги.

От 18,00 часа в библиотека „Захари Княжески” - Стара Загора, Регионална организация на евреите "Шалом" със съдействието на Община Стара Загора и клуб „Успех” при Гимназия с преподаване на чужди езици "Ромен Ролан" ще отбележат 70 години от спасяването на българските евреи и почитане на паметта на евреите от Северна Гърция и Югославия, депортирани в нацистките лагери през 1943 г. Ще бъде представена мултимедийна презентация за лагерите на смъртта и спомени на оцелели български евреи от София и Стара Загора. Във фоайето на библиотеката ще бъдат експонирани 2 фотоизложби, подготвени от участниците в клуб „Научни спорове и сензационни исторически изследвания променили човечеството”.