Днес почитаме Пламен Горанов (ВИДЕО)

Животът

06-03-2013, 13:19

Автор:

ПОТВ

Всичко от Автора

Вижте какво знаят пловдивските студенти за варненския герой

Днес е ден на национален траур в памет на починалия в неделя демонстрант Пламен Горанов. Това реши правителството в оставка по предложение на лидерите на партийните групи в Общинския съвет във Варна.

Пламен Горанов се самозапали на 20 февруари пред общината в морската столица в знак на протест срещу управлението на кмета Кирил Йорданов. 36-годишният мъж беше приет в тежко състояние с 80% изгаряния. Той беше 13 дни в медикаментозна кома и въпреки мащабната кръводарителска кампания, той почина във варненската болница в неделя около 20:30 часа.

Поклонението пред останките на Пламен Горанов ще се състои в сряда от 11:30 часа в църквата "Света Петка". След това тялото на варненеца ще бъде транспортирано до София за кремация.

Социалните мрежи вече обявиха Пламен Горанов за „мъченик на протеста” и го сравниха с чешкия студент Ян Палах. В понеделник във Варна, Пловдив, София и редица други градове на страната стотици почетоха паметта му. Какво обаче знаят пловдивските студенти за Горанов и саможертвата му. Вижте във видеото: