Диана Експрес зарадваха феновете си в Студио 5

Групата подготвя голям концерт за 40-годишнината си

Легендарната група Диана Експрес се завърна на музикалната сцена след дълга пауза с концерт в клуб Студио 5.

Възстановената група, в която отново блестят пианистът и композитор Митко Щерев, вокалът Илия Ангелов и басистът Живко Топалов, има двама нови членове – младият китарист Александър Георгиев и барабанистът Бисер Йосифов.

Във вторник вечерта на 5 март музикантите зарадваха почитателите си с някои от най-популярните си песни, сред които "Есен", "Северина", "Две праскови и две череши, "Влюбено сърце", "Блус за двама" и след всяка от тях бяха възнаграждавани с бурни аплодисменти.

Концертът на малката сцена на клуб Студио 5 беше прелюдия преди подготвяния голям юбилеен концерт в началото на 2014 г. по повод 40-годишнината на групата.

Създателят на легендарната рок формация Митко Щерев не скри радостта си от завръщането на сцената. "Сцената е наркотик и всеки певец, рок или джаз музикант като се качи на сцената и има толкова топла публика като тази вечер, адреналинът му се вдига и се чувства прекрасно", заяви той.

Щерев разкри още, че идеята за възстановяването на групата е на вокалиста Илия Ангелов. "Събрахме се, защото през 2014 г. правим 40 години на сцената. Първият албум на групата излезе през декември 1973 г. и след Нова година, в началото на януари, тръгнахме на турне, за да го представим. От сега започваме подготовка за един голям концерт "40 години Диана Експрес". Групата е известна с това, че в нея са свирили пет формации, изявявали са се певци като Васил Найденов, Георги Станчев, Илия Ангелов. Ще опитаме да издирим 25-те музиканти, преминали през Диана Експрес. Надяваме се да отпразнуваме заедно юбилея. Ще издадем и албум с най-добрите си песни", допълни той.