Портних – по-добрият

Кирил Йорданов бе "най-малкото зло", което можехме да предложим за Варна, призна Цветан Цветанов

Вторият човек в ГЕРБ, вицепремиерът и МВР шеф в оставка Цветан Цветанов обяви, че Кирил Йорданов е бил "най-малкото зло", което партията е можела да предложи като кандидат за кмет на Варна.

Цветанов обясни, че към момента на номинациите е нямало добре изграден кандидат, който да бъде представен от ГЕРБ.

"Той беше най-малкото зло", коментира вицепремиерът пред bTV и допълни, че издигането му е "реална политическа грешка на ГЕРБ".

Цветан Цветанов отказа да посочи кой точно е предложил кандидатурата на Кирил Йорданов, като обясни, че решенията са колективни и всеки един от партията може да предлага.

"Вие виждате каква е позицията на групата на ГЕРБ в Общинския съвет във Варна. Ние сме готови да отидем и на предсрочни избори за общински съвет, ако всички партии се откажат", отбеляза той.

"Иван Портних, който е председател на групата на ГЕРБ в Общинския съвет и областен координатор на партията, е една добра кандидатура за кмет, но когато се определят номинации се правят задълбочени анализи. Не трябва да допуснем подобна грешка като тази през 2011 година", категоричен бе Цветан Цветанов.

По думите му общинската листа на Варна в лицето на ГЕРБ има готови проекти на стойност 150 млн. лева.

Днес в 12:00 часа ще разберем каква ще е съдбата на кмета на морската ни столица, след дни отлагане, Кирил Йорданов ще трябва да реши – остава или не на поста, съобщават колегите ни от Varnautre.bg