Реал (М) и съдия обърнаха Юнайтед на "Олд Трафорд"

Спорт

06-03-2013, 09:23

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

Кристиано Роналдо донесе победата на испанския шампион

Реал (Мадрид) се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига след победа с 2:1 над Манчестър Юнайтед насред "Олд Трафорд", пише Sportline.bg. Преломният момент в мача дойде в 56-ата минута, когато главният съдия от Турция Джунейт Чакър показа пресилен директен червен картон на Нани. Преди това "червените дяволи" бяха повели с автогол на Серхио Рамос, а след изгонването на португалския национал, резервата Лука Модрич с гол шедьовър и попадение на Кристиано Роналдо, испанският шампион обърна резултата.

Първите десет минути на дербито започнаха с натиск на гостите, но те така и не успяха да стигнат до чисто голово положение. След това Юнайтед изравни играта, а в 21-ата минута дойде и най-чистото положение през пъровото полувреме. Тогава Райън Гигс центрира от корнер и Неманя Видич засече топката с глава, но силният му удар се отби в страничната греда. При добавката Дани Уелбек за малко да открие резултата, но Диего Лопес спаси. Англичанинът обаче беше и в положение на засада.

Втората част започна отлична за домакините. След многоходоваха така, топката се озова в малкото наказателно поле на Реал, където Серхио Рамос се опита да я изчисти, но вместо това я вкара в собствената си врата - 1:0 за английския гранд. Реал веднага се опита да натисне, за да дойде 56-ата минута. Нани игра за топката и без да иска удари играч на мадридчани с крак, след което падна на земята. Изненадващо за всички обаче Чакър му показа директен червен картон, което предизвика гнева на сър Алекс Фъргюсън. След това Реал натисна и в 66-ата минута Лука Модрич с невероятен удар извън наказателното поле изравни. Топката срещна страничната греда на Давид Де Хеа, след което влетя в мрежата му - 1:1. Само три минути по-късно Кристино Роналдо ознаменува завръщането си на "Театъра на мечтите" с гол, след засече отблизо центриране на Гонзало Игуаин.

Макар и с човек по-малко до края на мача Юнайтед беше по-добрият отбор на терена, но пропуски на Робин ван Перси и резервата Уейн Рууни лишиха англичаните от гол. Със страхотни намеси на вратата на испанския шампион се отличи Диего Лопес, който отчая домакините.

Така Реал за 3-ти път отстранява Юнайтед от Шампионската лига. Първият път беше през 2000 година след 0:0 на "Сантяго Бернабеу" и победа с 3:2 в Манчестър. Вторият бе през 2003 г. - 3:1 за Реал в Мадрид и загуба с 3:4 на реванша. Тази вечер пък Райън Гигс записа мач №1000 в професионалната си кариера.