Царево с три нови детски площадки

Съоръженията се изграждат по проект, финансиран с европари

Три нови детски площадки предстои да бъдат изградени в Царево. Съоръженията са включени в проекта за паркоустройство и благоустройство, който е на стойност 540 хил.лева и се финансира на 100% по Програма за развитие на селските райони.

Макар че местната Община печели проекта отдавна, той не е отговарял на съвременните стандарти и по тази причина не е била възможна неговата реализация, уточняват от пресцентъра на местната управа.

Това наложило новата администрация да проектира изцяло наново площадките, така че да отговарят на нормативните изисквания.

„Самият проект бе негоден, но ние успяхме да го актуализираме. Повече от година водим кореспонденция с Управляващия орган да ни бъдат одобрени новите площадки и това вече е факт. Освен това с подписания анекс отпадат и 560 хил.лева, които общината трябваше да заплати от собственият си бюджет.

Общината няма интерес да участва в европроекти с такъв голям процент на съфинансиране. Ще направим всичко възможно площадките да бъдат готови до началото на сезона.” заяви кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев.

Детските площадки ще бъдат изградени на ул.”Крайморска”, в Морска градина Царево и в кв.Василико.

 

 

 

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен