Не си на 12 след 12

Животът

06-03-2013, 13:36

Снимка:

Facebook

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Как да изберем правилната играчка на детето си

Родители смятат, че порното и списанията с неподходящо съдържание, карат децата да съзряват прекалено бързо

Детството свършва на 12-годишна възраст заради "токсична комбинация" от влияния, сред които онлайн порно и шоубизнес култура, показва изследване сред британски родители.

 

В изследването на сайта за родителски грижи Netmums участвали около 1000 родители, чиито деца били на възраст между 7 и 13 години. 89 на сто от участниците заявили, че обществото кара децата да съзряват прекалено бързо.

 

Широкия достъп до интернет порно, социалните медии, шоубизнес културата, снимките на слаби или прекомерно сексапилни звезди и списания, насочени към малки деца, изпълнени с неподходящо сържание са причините, поради които децата губят своята невинност.

 

Близо 75% от анкетираните майки и бащи заявили, че детските качества се загубват преди децата им да навлязат в тийнейджърските си години.

60% от родителите се оплакали, че отрочетата им губят невинността си още на 10 години, а само един на всеки 50 анкетирани заявил, че е успял да защити детето си от прекалено бързо порастване преди да навърши 16 години, възрастта, в която тяхното поколение е навлязло в зрял етап.

 

Допитването установило още, че 2/3 от момчетата смятат, че трябва да се държат като мачовци, като половината от тях се притесняват за външния си вид и смятат, че трябва да са добри във всичко - от училището до спорта. Една трета считат, че "парите са най-важното нещо за човека".

 

75% от момичетата пък са обсебени от външния си вид, половината се безпокоят за популярността си, а сходен процент усещат огромно напрежение да се поддържат слаби. Родителите са притеснени, че размерите на дрехите са еднакви за 7 до 16-годишните и че тези за момичетата са прекалено секси. Над 25% от момичетата под 13 години мислят за противоположния пол, целувки и секс.

 

Наблюдава се и значителна разлика в забавленията на различните поколения. Само 20% от днешните деца обичат да четат, спрямо 40% от техните родители. Едва една четвърт от днешните младежи обичат да играят навън и вместо това предпочитат да са сами с iPad-а си или други таблети.

 

Голяма част от майките и бащите непрекъснато се борят да запазят детското в децата си възможно най-дълго.