Измамник поживял за 2400 лева в Сарая на Доган, не си платил

Животът

06-03-2013, 15:03

Снимка:

smolyanpress.net

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Мъжът успял да излъжи управата на СПА хотела в Девин два пъти

Дело за находчива измама тръгва в Окръжен съд Смолян. То е срещу Веселин Йотов от София, почивал в СПА "Орфей" в Девин, без да си плати.

Мъжът натрупал сметка от 2 438 лв. 61-годишният мъж работил като икономист в частна фирма. По телефона той си направил резервация в хотела, наричан от местните "Сарая на Доган".

Живял в хотела на два пъти – от 13 до 15 юли и от 25 юли до 2 август 2007 г., като ползвал всички услуги – спа, лоби бар, мини бар, басейни, тенис корт, европейски и ориенталски ресторанти, записвайки ги на сметката на стаята, като се подписвал на касовите бележки.

След първия престой той помолил управителката да плати дължимата сума по банков път, като обяснил, че не разполага с пари в брой и я уверил, че ще плати на 16 юли, като оставил номера на мобилния си телефон. На следващия ден тя го потърсила, но той заявил, че е в Гърция и не може да нареди плащането, като обещал че като се върне ще плати, но превод не постъпил. След няколко дни той й звъннал да каже, че отново ще дойде в хотела, помолил за резервация, и обещал като дойде да плати дължимата сума. При втория престой съобщил, че е направил превод и чака да го получи хотела, но такъв отново не постъпил. През това време мъжът се подписвал на сметките в хотела, които се записвали на стаята му и нищо не платил в брой. На 2 август той съобщил на управителката, че спешно му се налага да замине за Гърция, като отново обещал да си получат превода и не платил и лев за двата престоя. Управителката погасила сметките му от джоба си. За измамата мъжът е осъден задочно на две години и половина реален затвор от Девинския районен съд, тъй като не бил намерен в страната. Присъдата му е потвърдена задочно и от Окръжен съд Смолян, тъй като не бил намерен в страната. Делото тръгва отново в Смолян, тъй като ВКС го връща на Окръжният съд, защото обвиненият в измама не бил призован и на втория адрес, с което му било нарушено правото на защита. Мъжът е висшист, осъждан и издирван за множество измами, пише smolyanpress.net.