Рокерите разединени за протеста в неделя

Мисия Пловдив

06-03-2013, 17:49

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Майки скачат срещу таксите за детски градини и ясли

Търговци скачат срещу увеличените местни данъци, предвожда ги Райфъла

Протестът срещу увеличението на местните данъци и такси ще се състои в неделя, но той няма да бъде подкрепен от всички рокери в града. Лидерите на 6 мотоклуба в Пловдив са се срещнали с областния управител Здравко Димитров именно по този повод.

Братята на вятъра са се разграничили от призивите за протест и са казали, че няма да присъстват на бунта на Гроздовия пазар, каквато информация се появи преди ден.

Пред Plovdivutre.bg Атанас Червенков, популярен като Райфъла, съобщи, че собственици на дребен и среден бизнес се надигат срещу увеличението на данъците в Пловдив.

В неделя от 15 часа на площад Гроздов пазар търговците ще бъдат подкрепени и от рокери, допълни организаторът.

По думите на Червенков той представлява инициативен комитет, в който членове са 462 представители на дребния бизнес.

„С масовото недоволство алармираме, че най-потърпевши от увеличаването на местните такси са собствениците на магазинчета и сергии. Тези хора са изрядни данъкоплатци и създават работни места, а местната управа ги мачка“, коментира Червенков.

Недоволните ще настояват яслите отново да бъдат безплатни, да бъдат върнати старите такси в детската кухня и забавачките, както и да бъдат намалена такса битови отпадъци.

Клубовете, които се разграничават от инициативата на Червенков, са мотоклуб "Бензин" с председател Ангел Василев,  "Хуните" с Николай Шекерджиев, мотоклуб "Анархия" – с председател Красимир Ягнин, "Блякстрайкърс" с Веселин Тосев, мотоклуб "Хеброс", воден от Христо Терзиев и мотоклуб -"Фелоушип" на Слави Генов.

Соченият за всеобщ лидер на мотобратството - Маленко Галев - Малено, водач на най-многобройния по думите му мотоклуб "Вагабонд", не присъствал на срещата с областния управител.