Вариантите пред Марица – титла или нищо

Спорт

06-03-2013, 17:58

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Повече нямаме право на грешка, смята треньорът Иван Петков

С четвъртото си място от редовния сезон в Националната волейболна лига, женският отбор на Марица (Пд) постави себе си пред два възможни варианта – или да спечели шампионската титла и златния медал, или изобщо да остане без медал.

Това повелява регламентът на първенството, според който предстоящите плейофи ще определят само и единствено шампиона на България, а останалите си отбори ще се подредят след него в крайното класиране според подреждането си от редовния сезон.

Така, ако жълто-сините не успеят да достигнат до титлата, те ще завършат състезателната година на четвърто място, като дори има теоретичен вариант да слязат и на петото. Заради същия регламент през миналия сезон Марица взе бронзовите медали, въпреки че игра финал.

Първи плейофен съперник на пловдивчанки ще бъде отборът на Славия. Белите гостуват в зала „Олимпиада” утре от 18:00часа. Вторият мач от четвъртфиналната серия, в която се играе до две победи, трябва да се проведе на 9 март в столичната зала „Панайот Пондалов”.

“Навлизаме в решаващата фаза от първенството и повече нямаме право на грешка”, заяви старши треньорът на Марица Иван Петков. “Излизаме срещу Славия – отбор съставен от момичета, които се раздават максимално във всеки мач и дават всичко от себе си и дори повече. Решени сме да завършим първенството с добра игра. Всички момичета са добре, показваме израстване от мач на мач и дай боже то вече да бъде придружено и с по-добри резултати. В момента мислим само за мачовете със Славия. Целта ни е да елиминираме този отбор и едва след това ще мислим за следващия си съперник”, каза още специалистът.