Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

06-03-2013, 20:13

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящи събития в страната за четвъртък, 7 март

София

В 9.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

От 9.30 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

От 9.30 до 18.00 часа в Зала 6 на НДК ще се проведе изложението „Открий Америка”. В 11.00 часа посланик Марси Рийс ще открие официално изложението заедно с президента на Американската търговска камара Питър Литгоу. В 14.00 часа ще се проведе среща с Дебора Кембъл, генерален консул на САЩ, а в 15.00 часа Българо-американската комисия „Фулбрайт” ще проведе консултативна среща относно възможностите за обучение в САЩ. В 16.00 часа Емили Уолмън, помощник издател на Lonely Planet за Северна и Южна Америка ще изнесе лекция на тема: „Тайните на нискобюджетното пътуване в САЩ”.

В 10.00 часа в Софийски градски съд ще бъде прочетена присъдата срещу Владимир Бошнаков.

В 10.00 часа в Гранд Хотел София (зала Триадица 2) ще се състои официалното представяне на Google Street View за България.

От 11.00 часа във VIVACOM Art Hall (Телефонната палата), София, ул. „Гурко” 4 ще се състои пресконференция по повод третото издание на Образователната платформа “Въведение в съвременното изкуство”.

В 11.00 часа в зала „Петко Наумов” на Национално музикално училище „Любомир Пипков” ще се състои пресконференция във връзка с международния конкурс „Млади виртуози”.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция във връзка с предстоящата Световна седмица на глаукомата (10-16 март 2013 г.), на тема: „За първи път ще се проведат безплатни прегледи за глаукома и в малките населени места в България”.

В 12.00 часа в пресклуба на БТА Експерти от Коалиция за устойчиво развитие и Движение „Модерна България” ще дадат пресконференция на тема „Увеличава се производството на най-големия замърсител – медодобивния завод в Пирдоп /„Аурубис България”/, и се строят нови комини без изискваната от ЕС екооценка”.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА ПП ЛИДЕР и ПП НИЕ ще дадат съвместна пресконференция на тема: "Проблеми и решения относно цената на електрическата енергия."

От 14.00 часа в офиса на МСД - България на бул. „Н. Вапцаров” 55 ще се състои среща по проекта „Сила за здраве”.

В 15.00 часа Комисията по здравеопазване в парламента ще изслуша управителя на НЗОК.

В 15.00 часа в пресклуба на БТА адвокат Силва Цонева и новосформиращата се Неправителствена организация “Спаси живот” в Бургас ще дадат пресконференция.

От 15.30 часа в сградата на Българския Червен кръст, бул. “Джеймс Баучер” № 76, зала “София” ще се проведе отчетно-изборното общо събрание на Столичната организация на БЧК.

Пловдив

От 11.00 часа в Народно читалище „Любен Каравелов" в село Куртово Конаре, община Стамболийски, ще се проведе семинар под мотото „ДА работим заедно“.

От 12.00 ч. в Бачковския манастир „Успение Богородично“ ще се поведе церемония по повод 70-годишнината от спасяването на българските евреи и почитане паметта на евреите от Северна Гърция и Югославия в нацистките лагери на смъртта.

Варна

В 10.30 часа на бул. „Владислав Варненчик“ №3, ет 3. Веселин Марешки ще даде пресконференция във връзка с оставката на кмета на град Варна Кирил Йорданов и оставката на Общинския съвет - Варна. Темата е „Кой кой е в Община Варна“.

Хасково

В 11.00 часа министърът на здравеопазването в оставка Десислава Атанасова ще посети МБАЛ Хасково.

В 13.00 часа пред Младежкия център в Хасково ще бъде дадено началото на подписката за национален референдум на Движение „Модерна България” под наслов „Политици и закони – под граждански контрол”.

Видин

От 10.00 часа в заседателната зала на Областен информационен център-Видин, пл. “Бдинци” 2 ще бъдат представени инициативите на центъра за популяризиране на схема „Енергийна ефективност и зелена икономика“ и инструмента Jeremie, както и предстоящите срещи на Дискусионен клуб за сближаване с ЕС и екипа на ОИЦ-Видин за презентиране на отворени процедури по Оперативните програми.

От 11,00 часа инж. Цветан Асенов, областен управител на област Видин, ще проведе среща с посланика на Израел в Република България – Н.Пр. Шаул Камиса Раз. Срещата ще се състои в кабинета на областния управител.
От 12,00 часа в Медицинския център на МБАЛ “Света Петка” – Видин ще бъдат раздавани очила на децата, при които има установени проблеми при очните прегледи, извършвани в периода 3-7 март.
В 16,00 часа в Конферентния център на Областна администрация Видин ще се състои пресконференция във връзка с инициативата “Направи добро”.

От 14.00 ч., в заседателната зала на 6 етаж в Община Видин ще бъдат отворени офертите за участие в обществена поръчка с предмет „Осигуряване на разпространение информация и публичност по проект “Съвременни социални жилища в гр. Видин”.

Неделино

В 10.30 часа министърът на труда и социалната политика в оставка Тотю Младенов ще открие Център за настаняване от семеен тип за възрастни хора с физически увреждания (ул. „Александър Стамболийски“ № 80) в Неделино. В 11.30 часа Младенов ще открие Социална кухня в общината (ул. „Напредък” № 69).

Благоевград

От 17.30 часа в Младежки дом-Благоевград ще се състои празничен концерт, посветен на 8 март.

Смолян

От 18.00 часа в конферентната зала на хотел „Родопски дом” Общинският съвет на БСП-Чепеларе организира среща-разговор за икономическото състояние на страната и област Смолян.

Кюстендил

От 10.00 ч. до 16.00 ч. ще бъде проведен „Ден на отворените врати“ в Окръжна прокуратура – гр. Кюстендил и Районна прокуратура – гр.Кюстендил.

Добрич

От 18. 00 часа в зала „Добрич” бургаската певица Тони Димитрова ще изнесе концерт.

Велико Търново

В 11.00 часа в БТА-Велико Търново клуб "Трабант"-Велико Търново ще даде пресконференция.