Ревизори по петите на Славчо Атанасов

Мисия Пловдив

06-03-2013, 21:09

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Опитват да открият бившия кмет на Пловдив, за да му връчат два акта и наказателни постановления

Ревизори от Агенцията за държавна финансова инспекция в Пловдив издирват бившия кмет Славчо Атанасов, за да му връчат два акта, а след тях и наказателни постановления. Многократните им опити да го намерят на домашния му адрес на ул. "Скопие" и на мобилния му телефон обаче ударили на камък, съобщава 24 часа.

В момента задачата е възложено на пловдивската община.

"Ако и ние не го открием, ще възложим да го търси общинска полиция", заяви зам.-кметът Розалин Петков. Актовете са от финансова ревизия за последната година от кметуването на Атанасов. Тя установила, че е нарушил наредбата за възлагане на обществени поръчки.

"Ако не получи актовете, не могат да му бъдат съставени наказателни постановления и очевидно затова е неоткриваем", коментира Петков. Последната му надежда е да му ги връчи на предстоящата общинска сесия, тъй като Атанасов е съветник от НИЕ.

Петков допълни, че пловдивската община е била 2 дни със запорирани сметки заради Славчо Атанасов. По време на неговото управление са актувани строително-ремонтни работи на фирма "Инжстрой" за разширението на бул. "Руски". Фактурираните дейности надхвърлят с 2,161 млн. лева сумата от тази, която е записана в договора. Като кмет Атанасов отказал да изплати разликата от 2,161 млн. лева и фирмата е осъдила градската управа. Частен съдебен изпълнител е наложил на 4 март т.г. запор върху сметките на общината. "Платихме тази огромна сума от парите на данъкоплатците, а сметките на общината вече са разблокирани", обясни Петков.

"Не коментирам Розалин Петков", заяви по този повод Славчо Атанасов. Той обясни, че всички досегашни наказателни постановления, които е получавал, са паднали в съда, защото били съшити с бели конци.

Той увери, че щял да отиде в АДФИ да си получи лично двата акта. Адвокатката му Соня Ташева допълни, че договорът за бул. "Руски" с "Инжстрой" е сключен от Иван Чомаков. Атанасов не платил надхвърлената сума, защото комисия в миналия мандат, оглавявана от съветника Любозар Фратев, била категорично против.