Връщат делото на двойния килър от "Надежда"

Крими

07-03-2013, 12:13

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Владимир Бошнаков уби двама през 2011 г., дължал им хиляди

Съдът реши, че обстоятелства по делото срещу Владимир Бошнаков не са достатъчно изяснени и в деня, в който трябваше да прочете присъдата му обяви, че има нужда от възобновяване на съдебното следствие.

Бошнаков е подсъдим за това, че през септември 2011 година е убил първо Явор Иванов, а след това и Емил Даскалов. И двамата са дали пари на заем на подсъдимия.

Бошнаков успял да закара убития Явор близо до село Дебели лаг, където го изгорил, но времето му не му стигнало да направи същото и с Емил, тъй като полицаите го арестуваха преди да изнесе тялото от апартамента си.

Съдът днес обяви, че има нужда от допълнителен разпит на двамата свидетели и ги призова за 2 април. Дотогава трябва да е готова и справка от КАТ, от която да става ясно на кого е принадлежал през септември 2011 година автомобила, в който бяха намерени кървавите следи от Явор Иванов и на кого принадлежи колата в момента.

"Вероятно съдът иска да изясни някои допълнителни обстоятелства във връзка с мотива. За мен делото по делото няма въпросителни. Рядко досъдебното производство се води толкова организирано, точно. Съдебното следствие беше проведено експедитивно, ефективно", коментира адвокат Ивет Анадолска, която представлява по делото майката на Явор.

"Доказателствата по делото са категорични и несъмнени. Има кръв от жилището, обитавано от подсъдимия, кръв от багажника на лекия автомобил. Има и следствен експеримент, по време на който Бошнаков завежда разследващите там, където е изгорил трупа на Явор, иззети са кости, намерен е черепа", подчерта тя.