Приказен град и морско дъно изникват в центъра на Бургас

Бургас Лайф

07-03-2013, 13:49

Снимка:

община Бургас

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

3D прожекция върху сграда във втория "Включи града"

Това са само част от 3D прожекциите, които ще преобразят сградата на общината

Крепост, кораб, приказен град и морско дъно ще изникнат в центъра другата седмица, когато супер визулни ефекти ще преобразят тотално сградата на община Бургас. 

Специално за първата в града 3D прожекция върху сграда от Лондон ще пристигне DJ Electronic Element, който е създал лайв изпълнение с авторски тракове специално за събитието, съобщиха организаторите.

"Сценарий, съобразен с атмосферата и духа на Бургас, със специално композирана музика, анимация и светлинни ефектии, ще накара всеки да затаи дъх от удивление, виждайки едно тривиално пространство в съвсем различна светлина. Сградата се превръща в крепост, после в кораб, в приказен град и морско дъно, в тонколона и дим – това са само част от трансформациите, които ще се прожектират със специални проектори.

Визуалните ефекти ще бъдат съпроводени от нажежаващи електронни ритми с мистични етно-елементи, които ще допринесат за усещането на публиката, че е попаднала в едно друго време и пространство - тотално различно от обикновеното", обясниха от екипа на феста "Включи града". 

Арт пърформънсът, за който Burgasutre първи съобщи, ще даде неофициален старт на фестивала "Включи града", който ще се проведе от 22 до 24 март в Морската градина.  

3D преживяването ще подгрее бургазлии седмица по-рано, на 15 март за това, което ги очаква през трите фестивални дни.

Както и миналата година организаторите са предвидили многобройни артинсталации, пърформанси, концерти, кино прожекции, уъркшопи и изложби. Всички събития са с вход свободен и в подкрепа на Бургас 2019.